Александър Мацурев, водач на листата за общински съветници на ГЕРБ в Банско: Най-важната цел за нас е силно, проспериращо и европейско Банско

27 Септември 2023 | 20:42
28 коментара
Политика
Благоевград
Александър Мацурев, водач на листата за общински съветници на ГЕРБ в Банско: Най-важната цел за нас е силно, проспериращо и европейско Банско

Акцент:

 Няма как личната амбиция да е над общия интерес

  • Издигаме двама много силни кандидати за Добринище и с. Места – Иван Панчев и Елена Байракова
  •  
  • Листата ни е съставена от много млади и успешни хора, които ще работят за бъдещето на нашия район
  •  
  • -Подкрепяме независимия кандидат за кмет на Банско – Стойчо Баненски

 Г-н Мацурев вчера стана ясно, че ще бъдете водач на листата за общински съветници на ГЕРБ в Банско. В същото време кандидатурата Ви за кмет на града беше много очаквана от всички. Каква е причината за това Ваше решение?

  • Да, вярно е. Много хора очакваха да се кандидатирам за кмет на община Банско, още повече, че получих и огромната подкрепа на местната структура, която преди месец единодушно ме номинира за тази позиция. Ясно е, че след подобна подкрепа, появата ми като водач на листата за общински съветници предизвика редица коментари – че съм се отказал от кметската надпревара, дори че са ме отказали от нея. Че не съм скочил, защото съм бил неуверен в успеха. Всъщност истината е проста – личната амбиция няма как да бъде над общия интерес. Община Банско през последните две десетилетия се развива добре, но исканията на гражданите са много по-високи от това, което се случва до момента. Убеден съм, обаче, че за Банско може да се постигне много повече. Дойде време да застанем зад политиката на протегнатата ръка и общия успех. Това е политика, в която всеки тежи на мястото си и допринася за напредъка. Напредъкът не бива да е личен, а резултат от усилия на цял екип: без завист и егоизъм. Нужен ни е общ успех – осъзнат и обърнат към бъдещето. Затова в навечерието на местните избори – казвам го навреме, за да не се появят спекулации – аз реших да бъда част от онези, които ще помогнат за сформирането на следващия управленски екип, без непременно да съм кмет. Благодаря на всички членове на ГЕРБ, организации и симпатизанти, които горещо подкрепиха кандидатурата ми. Вярвам, че те ще разберат смисъла на общото, голямо усилие и ще вникнат в аргументите ми, че няма да се кандидатирам за кметския пост. Кандидатурата на Стойчо Баненски, която съм готов да подкрепя и зад която призовавам да застане цялата организация и избиратели на ГЕРБ, е сериозна. Знам, че личността никога не е определяща, особено ако зад нея застанат професионалисти като нашите кандидати за общински съветници. Един човек не може да постигне нищо сам, нужен му е екип от хора, които знаят как да работят за бъдещето на Община Банско. Точно това предлагаме ние с нашата листа за общински съветници.
  •  
  • Тоест подкрепата на ГЕРБ към кандидатурата на независимия кандидат Стойчо Баненски е акт на тази „политика на протегнатата ръка“?
  • Вярвам, че всеки един от нашите симпатизанти, членове и избиратели ще разбере това решение. През годините сме показали, че сме готови на различни компромиси в името на една по-голяма кауза каквото в случая е развитието на Община Банско. Разбирам, че това мислене няма да се схване веднага и от всички, но независимо от мненията, че в нашия край сме кибритлии, в действителност сме разумни хора, които преди всичко обичат Банско и целия район. През последните години се нагледахме и наслушахме на много виждания и мнения за бъдещето. А всъщност то е само едно: по-добро бъдеще за нашата община, по-доволни съграждани, по-висок стандарт, европеизация и просперитет. Това изисква много усилия, но неизбежно ще наложи всеки от нас да помогне за общото чрез преосмисляне на личното. Аз съм готов да го направя.
  •  
  • Какво очаквате да се случи на тези избори?
  •  
  • Заставам начело на листата за общински съветници на ГЕРБ в Община Банско с ясното съзнание, че добрият ни резултат ще гарантира трайна тенденция на бъдещото мнозинство за провеждане на градивна политика за цялостен управленски мандат. Като се надявам, че всеки един от нас ще осъзнае ролята си на важен фактор в постигане на изборния успех, отново призовавам членовете и симпатизантите на ГЕРБ да подкрепят кандидатурата на Стойчо Баненски с увереност, че над всички нас стои най-важната цел: силно, проспериращо и европейско развитие на Община Банско. В този дух са и кандидатурите ни за кметове на Добринище и с. Места – Иван Панчев и Елена Байракова. Това са двама големи професионалисти и хора, които не просто обичат свои населени места, а горят с проблемите им. Двамата са доказали през годините, че знаят как да работят в полза на хората. Знам, че всички в Добринище и с. Места ги обичат и одобряват кандидатурите им и затова съм уверен в техния безапелационен успех на предстоящите избори. Същото важи и за моите колеги, с които сформираме листата на ПП ГЕРБ за общински съветници в Община Банско.
  •  
  • Разкажете ни повече за тях – как се спряхте на точно тези имена?
  •  
  • Може би сами сте видели, че голяма част от нашата листа е съставена от млади лица, но всеки един от тях със сериозен опит и експертиза в своята сфера. Знам, че всеки един от тях ще работи с цялото сърце за бъдещето на града. От 2007 година досега ГЕРБ винаги печели първо място в Банско на всички проведени избори. И зад този успех стои неуморния труд на общинската организация, която вече над 16 години е поставила за свой приоритет просперитета на гражданите. ГЕРБ е единствената политическа сила в региона, която винаги чува гласа на хората и е до тях в най-хубавите и най-трудните им моменти. Заедно с тях през годините политическата сила е успяла да реализира редица значими проекти в региона, които да облагородят и развият града ни така, че Банско да се превърне в световна емблема за симбиоза между отлични условия за спорт, туризъм и живот. Бъдещето на Банско и днес е основен приоритет за нас, за който ГЕРБ ще се бори в следващите 4 години. Вярваме, че залагайки на опита, знанията и младежката амбиция и сега отборът на ГЕРБ заслужено ще бъде победител на местните избори на 29 октомври.
  •  
  • Днес беше изтеглен жребият в ЦИК, който определи, че ще се явявате на тези избори под номер 7. Виждате ли някаква символика в това число?
  •  
  • Не съм нумеролог, но през годините досега ПП ГЕРБ е печелила всички избори в община Банско убедително. Вярвам, че числото 7 ще ни донесе отново успех, защото зад него не стои просто символиката, а огромният труд на всички нас за бъдещето на нашата община. Знам, че това няма да остане незабелязано от нашите съграждани, които знаят, че ПП ГЕРБ винаги застава зад дадената дума. За нас обещанията и мотото на кампанията ни „Работим за Община Банско“ не са просто предизборни думи, които след това потъват до следващата кампания, а дела, които подпечатваме с нашия труд и любов към нашия град.\ pirininfo.com

Добавени коментари

Банско публикува:
29 Септември 2023 | 15:48
Абе изчадя неземни писарушки мръсни гнасни долни. Защо не се скриете някъде бе жал ми е за вас млади хора сте някой ще пукне жалко. Мръсници
Хае-ха-ха-ха-а-а-а! публикува:
29 Септември 2023 | 09:40
Има в Банско хора,които не знаят да пишат,ама го правят.Барабар Петко с мъжете,та и тие.Това е електоратът на Мацуревия просяк! Кога "и",кога "й",няма точка,няма запетая,ама "Ето ме и мене.Мацурев е най-добрия.".Да ама -не! Поне му давайте да ви редактира коментарите,след като е толкова "учен".Даже бил напуснал "столът" в Областната управа,че и там не бил много "в час"!
Хаха публикува:
29 Септември 2023 | 09:27
Има в Банско хора който гие яд за някой хора който са в тази листа и ще се изядът и затова пишат по коментарите
ахим публикува:
29 Септември 2023 | 09:00
Банско не иска Мацурев. Затова листата е с преоданци.Да седи настрана в Областа и да си яде пастрама. Ама нали е лаком.Ако може и сирене и пастрама.
5666 публикува:
29 Септември 2023 | 06:53
Банско си е ГЕРБ колто и да гие яд някой. А за Добринище е нормално да има хора в листата. Като всека едина колкото знам че това е една община а и те са хората.
Уф публикува:
28 Септември 2023 | 22:03
Мацурев ти си нагъл долен посерко плешив
Банско НЕ Е герб!!! публикува:
28 Септември 2023 | 21:31
Листата е пълна с добринишки елементи.Значи листата е добринишка-водена от умен банскалия.Отказал се от областната управа,за да "управлява" Банско или Добринище-все едно.А от областната управа не може да се работи за благото на общината.Много интерисно виждане.На "учен" човек с купени дипломи.Знаещ чужди езици,еколог по рождение-кара електрически превозни средства,роден селскостопански производител,дарител-с чужда пита помен прави...Вестникът не стига да му опишеш качествата,иначе добре оценени от неговото гуро-бате Гошо Икономов,на когото трябва нозете да му мие и водата им да пие.Жалка история.
@ публикува:
28 Септември 2023 | 19:52
С голяма кошница на чуени ягоди не се ходи, да няма мяу.
Компетентни писериши публикува:
28 Септември 2023 | 16:04
Дай Боже и за вас много скоро дасе пише по коментарите. А не само вие така да се завърти колелото че.....
До 4444 публикува:
28 Септември 2023 | 15:51
Много си компетентна или компетентен злобаре . Вие сте вредни вещества околния своят
До неЗапознат публикува:
28 Септември 2023 | 15:41
Браво Сашка! Давай напред! Точно това показваш с действията си-със самоцел жаден за власт,защото друго не умееш.Даже и баща ти ще те изгони от механата,защото и за там не ставаш! Ти си един малоумен психар!
неЧитател публикува:
28 Септември 2023 | 15:34
А ти какво правиш бе,глупак?Да не би само да четеш? Или тук-там и драскаш по някоя глупост.Точно властта му е самоцелта на тоя Мацурев олигофрен,насадил си мисълта,че непременно той трябва да е на върха.
4444 публикува:
28 Септември 2023 | 13:43
Всички много добре знаем какво иска да каже,ама го е страх!Умира от яд и злоба,че партията му застана зад кандидатурата на Баненски,а не зад него.Обикаля по Банско и обяснява колко лоши и вредни са Сдружението,ама иначе се прави на хрисим в това поръчково “интервю”.
Човек публикува:
28 Септември 2023 | 13:33
Който е човечен ще разбере какво искаш да кажеш а зависниците ще продължават да си писуват и плюят.
БАНСКО Е ГЕРБ!!!! публикува:
28 Септември 2023 | 12:44
ВЪН КОМУНИСТИТЕ ОТ БАНСКО! МАЦУРЕВ ПОБЕДА!! ДА ПРЕИМЕНУВАМЕ ПЛОЩАД ВАПЦАРОВ НА СЛАВА УКРАИНА! БАНСКО НЕ ЖЕЛАЕ ПЛОЩАД С ИМЕ НА КОМУНИС ТЕРОРИС!
До БЕГО публикува:
28 Септември 2023 | 12:33
Абе Бего само ти писуваш тука бе . Намрази Мацуревия оти? От е по умен и убав от тебе. Ама тои и да не е кмет па че оправлява я като областен я като обществен съветник. А ти че си служител само.
Ха ха публикува:
28 Септември 2023 | 12:25
Щех да гласувам за Герб, ама листата хич я нема,
Банско не е за Мацурев публикува:
28 Септември 2023 | 12:21
Е на тоя не му ли омръзна да е вечния кандидат. Па не че гласуваме за него.
12345 публикува:
28 Септември 2023 | 10:08
Тоо Баненски кмет нема да стане защото не е бансколия. Знаем как стана неговата подкрепа банскалии са отвратени от това сдружение на измамници
Запознат публикува:
28 Септември 2023 | 10:04
Браво, Сашо! Достоен , както винаги показваш, че властта не ти самоцел. Успех!
toi публикува:
28 Септември 2023 | 09:46
а бе тоя да не е от Добринище
Читател публикува:
28 Септември 2023 | 09:41
Е няма как простите хората си нямат друга работа освен да седат и да пишат коментари.
Bansko публикува:
28 Септември 2023 | 09:20
Деле деле влезеш и тоя смешник пак гледаш. Махни се от банско бе долен боклук
Банско публикува:
28 Септември 2023 | 08:56
Каква протегната ръка,бе,смешник?Кокаиновите ти го начукаха целия,след изборите и от партията ще те изхвърлят!
Гошо публикува:
28 Септември 2023 | 06:01
Нагъл до безобразие , банскалии требва да са с промити мозаци.да гласуват за тая отрепка.. пазе боже това чудо да ни е кмет!!
Фен на Сашко публикува:
27 Септември 2023 | 23:14
Ама,Сашко бе!Защо така направи в последния момент? На кого ни оставяш немили-недраги?Ние толкова те неискахме! А ти в последният момент ни изостави...Друго щеше е да си ни кметче.Кой бяга от властта?А кметският стол е нещо като Македонската наденица-ке умрат за него!А ти? Ти какво направи в последния момент? Върни се Сашко,върни се! Ке умрем за тебе! Отказа се и от депутатското кюфте?! Бива ли такова нещо?Сега напускаш и областната управа.Това пък защо си причиняваш? Ама така правят истинските патреоте! Браво Саше! А тротинетката бе,къде оставяш тротинетката? Да не я подари на оня с 13-те букви? Той ще направи някоя бела с нея.Жалко!
Ябяндата2бръз публикува:
27 Септември 2023 | 22:06
Не искам да съм дясната ръка на кмета Знам обикновено какво прави
Банско е ЗА Мацурев публикува:
27 Септември 2023 | 20:55
Сашо, бъркаш много този път! Банско искаше точно теб за кмет!!! Не Баненски! Голяма грешка правиш!

Добавете Вашия коментар

TOP