Албина Анева с приз адвокат на годината в Национални награди за правосъдие 2019

24 Ноември 2019 | 09:24
0 коментара
Общество

За трета поредна година Кантората на известната адвокатка Албина Анева-Томова с приз от Национални награди за правосъдие 2019.

На церемония провела се снощи в хо­тел "Ма­ри­не­ла" Албина Анева е наградена с приз адвокат на годината.

Припомняме, че през 2018 год. на благотворителния бал на юристите "Темида цената на истината" адвокат Албина Анева - Томова бе наградена с дело на годината: "Тото - милионерът, чийто приятел искаше 1/2 от сумата".

През 2017 год Кантората на известната адвокатка Албина Анева-Томова получи и миналата година националната награда за правосъдие 2017г. на стилна церемония в столицата. Номинацията и бе в категория „Дело на годината“. Делото беше „Рангел Бараков жертва на измама в Париж“ със защита на кантората на Анева. Във форума в столицата се включиха още Атанас Малешевски, Бояна Ангелова и София Касабова-Беличенова.

Съ­деб­на па­ла­та превзе сто­лич­ни­ят хо­тел "Ма­ри­не­ла" тази нощ. За­ла "Со­фия" за сед­ма по ред го­ди­на но­си за ня­кол­ко ча­са име­то "Ис­ти­на и спра­вед­ли­вост". Сто­ти­ци юрис­ти от всич­ки прав­ни бран­шо­ве се съ­браха в нея за го­диш­ния си Бла­гот­во­ри­те­лен бал, ор­га­ни­зи­ран от Бал­кан­с­ка ме­дий­на асо­ци­а­ция.

По тра­ди­ция бла­го­род­на­та ини­ци­а­ти­ва съ­би­ра сред­с­т­ва за де­ца, бол­ни от це­реб­рал­на па­ра­ли­за. Та­зи го­ди­на юрис­ти­те да­доха под­к­ре­па­та си за Ва­нес­ка (3 г.), Бо­жи­дар (5 г.), Ра­до (6 г.) и Снеж­ка - (18 г.) Сред­с­т­ва­та се на­би­рат чрез бла­гот­во­ри­те­лен търг на кар­ти­ни и скул­п­то­ри на име­ни­ти бъл­гар­с­ки твор­ци, как­то и чрез том­бо­ла. За де­ца­та оти­ват и част от бла­гот­во­ри­тел­ни­те ку­вер­ти на ба­ла. Съб­ра­ни­те на ба­ла на юрис­ти­те сред­с­т­ва се да­ват на ро­ди­те­ли­те на стра­да­щи­те де­ца на мяс­то - на сце­на­та, в при­със­т­ви­е­то на но­та­ри­ус.

При­зо­ве по ка­те­го­рии: Ад­во­кат, про­ку­рор, съ­дия, син­дик, но­та­ри­ус, ме­ди­а­тор и млад юрист на го­ди­на­та, Кан­то­ра 2019, Де­ло на го­ди­на­та, Пра­во­съ­дие зад гра­ни­ца и Прав­но съ­би­тие на го­ди­на­та. Във все­ки от раз­де­ли­те но­ми­на­ци­и­те от 3 до 6. Пра­вят ги но­ми­ни­ра­ни­те и наг­ра­де­ни­те от ми­на­ли го­ди­ни, во­де­щи­те съ­деб­ни жур­на­лис­ти у нас и пар­т­ньо­ри­те на ини­ци­а­ти­ва­та - Меж­ду­на­род­ни­ят ад­во­кат­с­ки съ­юз, ад­во­кат­с­ки­те ко­ле­гии в ця­ла­та стра­на, Ка­ма­ра­та на но­та­ри­у­си­те, Бъл­гар­с­ка съ­дийс­ка асо­ци­а­ция, Про­фе­си­о­нал­на­та асо­ци­а­ция на ме­ди­а­то­ри­те в Бъл­га­рия, Асо­ци­а­ци­я­та на же­ни­те ад­во­ка­ти и Асо­ци­а­ци­я­та на син­ди­ци­те. Пос­лед­на­та ду­ма е на жу­ри­то, ко­е­то се със­тоя от жур­на­лис­ти.

Наг­ра­ди­те се връч­иха от вид­ни­ят юрист проф. Ог­нян Гер­джи­ков, бивш слу­же­бен пре­ми­ер, ше­фът на Бъл­гар­с­ка аген­ция за ин­вес­ти­ции Ста­мен Янев, ле­ген­да­та в пра­во­то ни Ва­сил Мръч­ков, съ­вет­нич­ка­та на пре­зи­ден­та по прав­ни­те въп­ро­си Не­вин Фе­ти и жур­на­лис­ти. По вре­ме на ба­ла гос­ти­те се нас­ла­диха на из­пъл­не­ни­я­та на мла­ди­те твор­ци от Асо­ци­а­ци­я­та за под­к­ре­па на де­ца­та с пред­се­да­тел съ­дия Бог­да­на Же­ляз­ка - Ва­ле­рия Сто­я­но­ва, Аг­нея Ка­не­ла, Се­сил Саб­ри и Ро­си­ца Си­ме­о­но­ва. А во­де­щи бяха пе­ви­ца­та Бо­ря­на Ба­та­шо­ва и юрис­тът Юли­ян Де­ми­рев.

Ня­ма дру­го та­ко­ва на­ци­о­нал­но съ­би­тие в Бъл­га­рия, ко­е­то да съ­би­ра юрис­ти­те от всич­ки прав­ни бран­шо­ве.

TOP