Алберт Попов след отменения слалом: Сигурен съм, че истинските зими ще се завърнат

11 Февруари 2024 | 15:50
1 коментара
Спорт
Благоевград
Алберт Попов след отменения слалом: Сигурен съм, че истинските зими ще се завърнат

Най-добрият ни български алпиец Алберт Попов коментира прекъснатия и впоследствие отменен слалом днес в Банско. Силен вятър и дъжд, примесен със сняг, провалиха надпреварата. Алберт направи едно спускане, но след това състезанието бе отменено.

"Днес ситуацията беше много тежка. От части това можеше да бъде добре за мен, защото щях да карам отпред във втория манш и може би щях да имам шансове дори за победа след това, което се случи преди седмица в Шамони (бел. р. - когато спечели Даниел Юл, който бе 30-и след първия манш и тръгна първи във втория), но тогава победата не е толкова сладка. Не искам да бъда такъв победител. Яд ме е, че това се случи точно пред българската публика, но явно този сезон неделите са прокълнати. Позицията ми за втория манш не беше никак лоша. Както те ми взеха 3,5 секунди в първия манш, така и аз можеше да го направя във втория. Но този терен крие опасност от контузии. Още от втората врата карахме без никаква видимост. Караше се на сляпо. Трябва да сме радостни, че нямаше контузии", заяви Попов.

"На старта всичко се вижда, очилата ти са чисти, но след първата врата снегът полепва по тях и след това се кара на сляпо. Тогава е невъзможно да караш на сто процента. Не знаеш къде се намираш. Прогнозата за днес бе, че ще почне да вали между двата манша, но и сами видяхте, че започна по-рано. Няма какво да се лъжем, това не бяха условия за състезание. Пистата беше супер подготвена, вчера видяхме едно чудесно състезание, но когато паднат толкова температурите, заедно с водата, положението е много сложно. Видяхме, че всеки следващ завършва спрямо номера си. Нямаше много изненади днес", добави още българският топскиор. Въпреки лошите условия тази зима, породени най-вече от високите температури, Попов каза, че не се притеснява за бъдещето на алпийските ски.

"В миналото също е имало меки зими. Сигурен съм, че съвсем скоро истинските зими ще се завърнат. Сега следват два старта в Северна Америка. От това, което знам, там си е истинска зима. Продължавам да се подготвям по същия начин, за да имам по-голям шанс за добри резултати. Здравословно съм супер и затова ме е яд, че условията бяха такива. Знам, че мога да победя, но просто не ми се отдава такава възможност. Това, което можем да направим аз и моят екип, е просто да стиснем зъби и да се фокусираме върху следващите стартове и да не мислим за отминалите неща. В Палисайдс миналата година ми се получи. Не бях стъпвал преди това на тази писта. Все още очаквам моят треньор Ивайло Борисов да нареди вратите в някое състезание, така че може би това ще се случи там. Нещата изглеждат добре", каза още Алберт Попов.

Добавени коментари

този пък публикува:
11 Февруари 2024 | 22:34
От къде си толова сигурен не моаа да разбера.

Добавете Вашия коментар

TOP