Актьорът Любомир Петкашев свари 26 литра ракия на казана в родното си село Падеш и се похвали: Качеството е много добро-57 градуса

07 Октомври 2023 | 14:55
0 коментара
Общество
Благоевград
Актьорът Любомир Петкашев свари 26 литра ракия на казана в родното си село Падеш и се похвали: Качеството е много добро-57 градуса

Звездата на Народния театър се възстановява след операция от рак на простатата, чувства се като човек, който живее втори живот

Актьорът Любомир Петкашев свари ракията и подели готовата продукция с децата си

„Всяка есен в родното ми село Падеш слагам 150-200 кг грозде в бидон. На следващата година от джибрите варя ракия. Сега изкарах 26 литра за наздравици, половината дадох на двамата си синове. Качеството е много добро – 57 градуса. Вкъщи пием само домашен алкохол”, споделя пред „Уикенд” звездата на Народния театър.

Тази есен актьорът се оперира от рак на простатата. „Най-накрая въздъхнах с облекчение, след като станаха ясни резултатите от хистологията. С премахването на цялата простата успях да се избавя от коварния рак. Лекарят също потвърди, че всичко лошо вече е зад гърба ми”, сподели тогава той.

След операцията от рак на простатата споделя, че се чувства като човек, който живее втори живот. Не крие задоволството си от това, че е отстранил навреме опасното нещо от себе си. Не се страхувал от самата операция, а от това ракът да не се разрасне, тъй като това щяло да бъде фатално за него. Отначало му казали, че няма онкологично заболяване, но след като негов роднина лекар го посъветвал да си направи ядрено-магнитен резонанс, резултатът излязъл налице. Затова казва, че с тичане успял да се качи в последния вагон на влака на живота. Не крие, че се чувства леко омаломощен, а като върви по улицата, има усещането, че вятърът ще го духне. Покрай здравословното премеждие отслабнал с 8 кг.

Въпреки всичко и през новия сезон ще продължи да играе в постановките, в които участва. Доволен е, че заплатата от Народния театър и хонорарите от участията му в сериали му позволяват да живее прилично. Радва се на съпругата си Антонина Желязкова, с която са заедно от 40 години, на децата и внуците си и е категоричен, че те са смисълът на живота му. В отлични отношения е с братовчедките си Ани Салич и Мая Бежанска.

Все още не се е отказал да построи къща в родното си село Падеш, но го спъват някакви си документи, но се надява, че скоро ще се оправи и с тях. Макар и на 69 години, все още е запазил купонджийския си дух и не пропуска веселба, пише „Уикенд“.

Добавете Вашия коментар

TOP