Активисти на ГЕРБ - Благоевград гневни на Йордан Андонов и Даниела Савеклиева сезират лидера на партията Бойко Борисов

06 Февруари 2017 | 07:42
5 коментара
Политика

Разочаровани от ръководството на ГЕРБ в Благоевград сезират лично лидера на партията Бойко Борисов. Активисти от клубните организации са гневни от кадровата политика на местните лидери, съобщава Enovina.bg.

ГЕРБ в Благоевградско оредява като членска маса. От водени по регистър 3000 членове, едва 600 плащат членски внос. Останалите бойкотират партията, тъй като са снели доверието от ръководителите си.

Недоволството ескаллира часове след конференцията за издигане кандидатурите за народни представители от Благоевград.

Вероятно заради това, конференцията напуснали доста преди приключването й, доста от отразените в протокала 357 активисти.

Според редови членове на ГЕРБ, в областния център изцяло е потъпкано предизборното послание на Бойко Борисов, а именно, в листите да влизат нови лица, които са от средите на културата, образованието, здравеопазването, както и доказани личности в различни области.

Вместо това, отново са номинирани досегашните водачи на партията, коментираха благоевградски "гербери".

Умишлено или не, от централата в Благоевград не съобщиха пред медиите имената на издигнатите "нови лица", мотивират се от партийните клубове, които молят Борисов за среща и преразглеждане на номинациите, преди окончателното подреждане на кандидат-депутатската листа.

С най-много гласове на проведената конференция са лидерът Борисов и заместникът му Цветан Цветанов.

След тях с получени 292 гласа е Йордан Андонов - общински ръководител в Благоевград и досегашен народен представител.

Областният координатор и негов колега - Даниела Савеклиева, е с 271 гласа.

Областният управител Бисер Михайлов е спечелил доверието на 226 свои съпартийци, бизнесменът Красимир Чакъров, е номиниран от 160 делегати на конференцията.

Със 158 гласа е експертът от НП "Рила" Кирил Стамболиев, 166 е получила Вили Вучева - бивш технически секретар на евродепутата Андрей Новаков.

Директорът на "Пътно управление" Иван Кунев е номиниран от 136 души.

Управителят на общинското дружество "Пазари" Юрий Воев е със 134 гласа, а младежкият лидер Венцислав Хросинков е със 135.

Директорът на Държавното лесничейство в багоевград Калин Зашев е издигнат от 87 делегати, Мария Данчова от 75-ма, а юристът и областен лидер на женската организация, Адрияна Мелниклийска, е със 105 гласа.

Реално новите кандидати за властта са Юрий Воев, Кирил Стамболиев, Вили Вучева и Мария Данчова.

Именно за тях вотът е реален, а за тези с най-много номинации, в лицето на Йордан Андонов и Даниела Савеклиева, са гласували от страх за работните си места, посочват от партийната структура в писмено изложение до начионалния водач Бойко Борисов.

Добавени коментари

Д-р Ох Боли публикува:
06 Февруари 2017 | 18:10
Тази госпожа,Мелниклийска,отдавна е в системата.Едно време беше шеф на предизборния щаб на Монтофон Георги-Иконом,но нещо се сритаха и тя си замина.Но нали е много оправна - намерила си е нова ниша.Ами какво да кажем-жив човек е-и на нея и се иска "кокалче"!
Охо бохо публикува:
06 Февруари 2017 | 14:17
Адриянчето Мелниклийска е най - добрата във френските ласки затова трябва да е на първо място в Благоевградска област. Незаменима е!
Един от началото публикува:
06 Февруари 2017 | 10:16
Навремето сред основателите на ГЕРБ в Благоевградска област имаше и някои идеалисти, образовани университетски преподаватели и експерти със собствено мнение личности, искрено желаещи да помогнат за промяна в статуквото. Но бързо видяха как тъпата кариеристична пяна изплува и заема ръководството и сами напуснаха!
НАРЦИС публикува:
06 Февруари 2017 | 10:01
А КОИ В ГЕРБ НЕ СА ДАЛАВЕРАДЖИИ,КОМИСИОНЕРИ И СХЕМАДЖИИ????
ГЕРБЕР публикува:
06 Февруари 2017 | 08:09
ДА СЕ МАХАТ И ДАНА И ОКОТО ТОВА СА ДАЛАВЕРАДЖИИ ЕДИНИЯ КОМИСИОНЕР А ДРУГИЯ СХЕМАДЖИЯ

Добавете Вашия коментар

TOP