Активисти на БСП поискаха изключването на Станишев заради Истанбулската конвенция!

06 Февруари 2018 | 15:17
2 коментара
Политика

Социалисти от различни организации на страната, сред които Пловдив, Варна, Благоевград искат изключването на председателя на ПЕС Сергей Станишев от БСП, научи БЛИЦ.

На "Позитано" 20 завалели писма с искане да му се потърси сметка за вмешателството и най вече заради публичния натиск, на който подложил БСП, заради отказа й да подкрепи Истанбулската конвенцията. Гневните социалисти дори настоявали още на следващото си заседание Националният съвет на партията да наложи санкция.

Според запознати дори само евентуалното обсъждане на този въпрос ще бъде в изключителен минус на президента на ПЕС, който се бори и за следващ мандат като такъв.  

Страстите в столетницата избуели след оповестените няколко позиции и писма, с които ПЕС осъждат решението за неподкрепа на конвенцията, а Станишев направи тур по българските медии, в които критикува собствената си партия и защитава ратификацията на въпросния документ. Това отключи и гневната реакция в социалните мрежи.

В целия спор "за" или "против" конвенцията Станишев остана сам и дори близки до него се обявиха против конвенцията: международниците Кристиан Вигенин и Деница Златева, авторитетния ляв журналист Велислава Дърева, бившия здравен министър в правителството на Орешарски Таня Андреева, Боян Чуков - негов съветник по външно политическите въпроси, Евгени Кирилов - председател на Съвета по външна политика на БСП. От партията отказаха коментар. 

БЛИЦ

Добавени коментари

бай........... публикува:
07 Февруари 2018 | 13:20
ВСЕКИ СИ ОПИНА ЧЕРГАТА КЪМ НЕГО.ИСКА МУ СЕ ДА ПЛУВА В СОБСТВЕНИ ВОДИ ВОДЕН ОТ ЛИЧНОСНОТО СИ САМООПРЕДЕЛЕНИЕ.
Ку-Ку публикува:
06 Февруари 2018 | 16:09
Сергей - троен агент на флуиднополовите кравари!

Добавете Вашия коментар

TOP