Ако пътувате: Великобритания ни постави в зеления COVID списък

27 Август 2021 | 11:21
0 коментара
Общество

Англия ни постави в зеления списък за влизане в страната. Съвсем наскоро на Острова актуализираха международните COVID списъци и добавиха 7 нови държави. Страната ни е една от тях и ще остане в зеления в следващите 3 седмици.

Новите страни ще бъдат разпределени в зеления и червения списък на правителството на Обединеното кралство като част от безопасното и предпазливо възобновяване на международните пътувания.

- Реклама -

От 4 часа сутринта в понеделник, 30 август 2021 г., Канада, Дания, Финландия, Лихтенщайн, Литва, Швейцария и Азорските острови ще бъдат добавени към зеления списък , тъй като рискът, който пътуването от тези страни представлява за общественото здраве във Великобритания, е нисък.

Пътуващите от тези дестинации няма да се налага да се поставят под карантина, независимо дали са напълно ваксинирани , но все пак ще трябва да се тестват 2 дни преди да пристигнат във Великобритания.

Тайланд и Черна гора ще бъдат добавени към червения списък в понеделник, 30 август 2021 г., заради увеличения процент на заболелите в тези страни.

Хората, пристигащи във Великобритания от държавите в червения списък, ще трябва да се изолират за 10 дни и да следват препоръчителните здравни мерки.

Добавете Вашия коментар

TOP