Акия "Антидрога" и пътни инциденти в Петрич и Сандански

25 Септември 2020 | 10:05
0 коментара
Криминално

ИНФОРМАЦИОНЕН  БЮЛЕТИН  ЗА ВЪЗНИКНАЛИТЕ

ПРОИЗШЕСТВИЯ НА ТЕРИТОРИЯТА НА ОДМВР– БЛАГОЕВГРАД

 

  1. На територията на община Петрич, от полицейски служители на ОДМВР-Благоевград, е проведена  акция по линия на противодействие на производството, съхранението и разпространението на наркотични вещества.

На 24.09.2020 г., в обезлесен участък от Държавен горски фонд в местността Изворката, землище на с.Чурилово,  са открити засадени около 76 бр. тревисти растения, които след направен полеви тест са реагирали положително на марихуана с общо тегло около 161 килограма. На същата дата, от полицейските служители е извършена проверка на жилище и прилежащ към него двор в с.Михнево, обитавани от 63-годишна жена от селото, която е задържана със заповед за задържане до 24 часа. В жилището е намерена и иззета около 1 050 грама суха, тревиста маса, а в двора около 12 бр. тревисти растения с общо тегло около 180 килограма, всички реагиращи положително на канабис. В следобедните часове на деня, в ж.к. „Цар Самуил“ в гр.Петрич, е извършена проверка на двама младежи на 17 и 19 години от града, като е намерен гриндер със суха тревиста маса по него, която е реагирала положително на марихуана с тегло около 3,49 грама. Лицата са задържани със заповед за задържане до 24 часа.

По случаите са образувани досъдебни производства. Работата продължава.

  1. На територията на област Благоевград са станали следните ПТП:

Около 07:50 часа на ул.“Битоля“ в гр.Петрич, поради прилошаване на 40-годишната водачка на лек автомобил „БМВ“ е настъпило ПТП, при което управлявания от нея автомобил се блъснал в паркиран лек автомобил „Пежо“. Жената е транспортирана за оказване на медицинска помощ във ФСМП-Петрич, където е починала.

Около 16:25 часа на 24.09.2020 г. на ул. „Стефан Стамболов“ в гр.Сандански, лек автомобил „Мицубиши“ с 45-годишен водач от гр.Сандански, навлизайки в лентата за насрещно движение се е ударил в насрещно движещ се лек автомобил „БМВ“, след което и в паркирани лек автомобил „Фолксваген Голф“ и лек автомобил „Ситроен“. При инцидента, с натъртвания в областта на гръдния кош, е пострадал 45-годишният водач, който след извършен медицински преглед е освободен за домашно лечение.

  1. Около 23:10 часа на 24.09.2020 г. на пътя между с.Дъбница и гр. Гоце Делчев, от полицейски служители на РУ-Гоце Делчев е спрян за проверка лек автомобил „Рено Клио“ с 26-годишен водач от с.Мосомище, общ.Гоце Делчев. Същият е задържан със заповед за задържане до 24 часа, след като с техническо средство е установено, че шофира след употреба на наркотични вещества. Образувано е досъдебно производство по чл.343Б, ал.3 от НК

Добавете Вашия коментар

TOP