Акция за наркотици в Благоевградско, има задържани

08 Януари 2024 | 12:25
0 коментара
Криминално
Благоевград
Акция за наркотици в Благоевградско, има задържани
Няколко проверки и арести за притежание на наркотици са били осъществени от служителите на Областна дирекция на МВР – Благоевград в периода 5 – 7 януари, показва справка в информационния бюлетин на полицията.

На 05 януари от криминалисти при РУ-Гоце Делчев е проверено жилище в град Гоце Делчев, обитавано от 34-годишен мъж от града. На различни места в дома са открити и иззети електронна везна и суха тревиста маса, реагираща положително на канабис, разпределена в полиетиленови пликове, картонена кутия, хартиени салфетки и полиетиленов чувал, чието общо тегло е около 5,407 килограма. 34-годишният мъж е задържан със заповед за задържане до 24 часа, а по случая е образувано досъдебно производство.

В същия ден, след извършена проверка на къща и прилежащо към нея дворно място в село Марикостиново, от полицейски служители на РУ-Петрич е намерен найлонов плик, съдържащ около 0,6 грама канабис. 34-годишният обитател на дома е задържан със заповед за задържане до 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.

От криминалисти при 01 РУ-Благоевград, на 5 януари в град Благоевград е проверен апартамент, обитаван от 47-годишна жена от град София, където е открито 0,71 грама прахообразно вещество, което след направен полеви тест е реагирало положително на амфетамин. Образувано е досъдебно производство.

Със заповед за задържане до 24 часа е задържан 27-годишен благоевградчанин, след като на 05 януари в ж.к. "Еленово“ в град Благоевград, същият е проверен от криминалисти при 02 РУ-Благоевград и у него е открита около 0,53 грама марихуана. По случая е образувано бързо производство.

В хода на извършена, около 06:15 часа на 5 януари, проверка ва жилище в град Благоевград, обитавано от 42-годишен мъж от града, от органите на реда са открити около 0,5 грама канабис и електронна везна. По случая е образувано бързо производство.

Около 02:30 часа на 07 януари в района на улица "Бяло море“ в град Гоце Делчев, от полицейски служители на РУ-Гоце Делчев е извършена проверка на 22-годишен мъж, у когото е открита около 1,5 грама марихуана. Той е задържан със заповед за задържане до 24 часа. За случая е уведомена компетентната прокуратура.

Добавете Вашия коментар

TOP