Акция "Антидрога" в Пиринско, има задържани

02 Май 2023 | 11:50
0 коментара
Криминално
Благоевград
Акция Антидрога в Пиринско, има задържани

Специализирана акция срещу разпространители на наркотични вещества са провели полицаи. Задържали са дилъри в Благоевград, Кресна и Сандански.

На улица "Олимпия" в Кресна са спипали в момента на сделка с близо 12 килограма мариухана местен жител на 23 години. Името му не се съобщава официално от полицията. В ареста са вкарали и младеж от Сандански. сезирана е прокуратурата. 

В жилищен етаж на къща в град Кресна са установили още двама дилъри. В хода на операцията в стая, обитавана от 26-годишна жена от града и гръцки гражданини на 31, полицаите откриликутия с мариуана, два флакона с близо 80 грамама кокаин. Иззели и 4150 лева и 150 евро. Наркотичните вещества и парите са предадени с протокол за доброволно предаване.

Служители на сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ при ОДМВР Благоевград са извършили проверка в жилище на ул. „Ил. Макариополски“ в курортния град и са открили в 1 бр. черен чувал със суха зелена тревиста маса с тегло 445 грама. При полевия тест
1. веществото е реагирало положително на канабис. Жилището е обитавано от 51 годишен мъж от Сандански, който е задържан за 24 часа. Уведомена е прокуратурата, в районното управление е образувано досъдебно производство по чл. 354 А, ал. 3, т. 1 от НК. Работата по случая продължава.
2. На 29.04.2023 година около 21.40 часа автопатрул на 02 РУ Благоевград извършва проверка в кв. „Еленово“. В близост до бл. 139 е установен 23 годишен мъж от Благоевград, който е държал в джоб на дрехата си найлонов плик със суха тревиста маса с тегло 0,3 грама. При полевия тест веществото е реагирало положително на канабис. Лицето е задържана със заповед за 24 часа , веществото е предадено с протокол, образувано е досъдебно производство по чл. 354 А, ал. 5 от НК. Прокуратурата е уведомена за случая.
3.
4. На 29.04.2023 г. около 02.00 часа на ул. „Н. Вапцаров“ в Благоевград автопатрул на 02 РУ Благоевград извършва проверка на 32 годишен мъж от Благоевград с цел установяване на самоличност. В хода на проверката у лицето е открито пликче с бяло прахообразно вещество с тегло 0,8 гр. При полевия тест веществото е реагирало положително на кокаин. Лицето е задържано със заповед за 24 часа. Уведомена е прокуратурата, води се преписка за престъпление по чл. 354 А, ал. 3, т. 1 от НК.

Добавете Вашия коментар

TOP