„Академик“ Благоевград нанесе втора загуба на „Левски-2“

28 Март 2016 | 11:05
0 коментара
Спорт
Академик  Благоевград нанесе втора загуба на  Левски-2

„Академик“ Благоевград нанесе второ поражение на Левски–2 в предпоследния кръг от първата шестица на А група. Тимът на Божидар Гьорев надигра убедително с 91-65 тимът на „сините“. Така „Левски“ е с актив от 5 победи и 2 загуби, които са единствено от благоевградските студенти, но има и два отложени мача. Благоевградчани са четвърти с актив от 4 победи и 5 поражения.  

Двубоят започна оспорвано като двата отбора си размениха на няколко пъти аванса в първия период. Домакините изиграха много силна втора четвърт и на почивката поведоха с 15 точки. След почивката тимът на Божидар Гьорев тотално взе контрола в мача и поведе с 25 точки.  През цялата втора четвърт „Левски“ не успя да свали разликата под 20 точки и загуби двубоя.

Най-резултатен за успеха с 15 точки бе Михаил Танев, а 13 отбеляза Ивайло Вучков. Филип Каменов записа дабъл-дабъл с 11 точки и 11 борби. Тодор Захариев се включи с 10. За „сините“ най-резултатен с дабъл-дабъл от 22 точки и 10 борби бе Ангел Пейчинов. Ивко Ивков отбеляза 15, а с 10 завърши Евгени Хаджирусев.

Добавете Вашия коментар

TOP