Академично дружество на ДПС - Благоевград взе участие в семинар „Младите хора и бъдещето на Европа” в Стара Загора

13 Ноември 2022 | 20:03
4 коментара
Политика
Академично дружество на ДПС - Благоевград взе участие в семинар  Младите хора и бъдещето на Европа” в Стара Загора
Академично дружество - Благоевград взе участие в семинар в град Стара Загора организиран от Младежко ДПС и президента на АЛДЕ #IlhanKyuchyuk.
Съвети към младите в ДПС във връзка с включването на младите хора в политиката и представата им за образа на ЕС даде председателят на ДПС Мустафа Карадайъ на семинар „Младите хора и бъдещето на Европа”, който се проведе през уикенда в Стара Загора. Форумът бе организиран с подкрепата на лидера на европейските либерали евродепутата Илхан Кючюк. Участие взеха също така заместник-председателят на ДПС Халил Летифов, кметът на община Белица Радослав Ревански, както и народните представители от Младежко ДПС – председателят Сезгин Мехмед, Ертен Анисова, Анджей Джандев, Небие Кабак, Осман Мурадов и други. Десетки младежи от цялата страна обсъждаха темите като Шенген, приемане на еврото в България, енергийната криза, Зелената сделка, мигрантската криза, геополитиката на ЕС, както и политическата ситуация у нас.
 
 Позицията на ДПС е, че имаме нужда от правителство, което ще прави политика с грижа за държавата и хората, с визия за бъдещето, с визия най-малко до следващото поколение, заяви председателят на ДПС Мустафа Карадайъ.
 
Нашата дефиниция за политика е не да се усвояват парите заради парите, не да се правят проекти заради проектите, а да правим целенасочени проекти за постигането на определени цели, добави Карадайъ. Според него когато не са поставени целите, няма как да се даде оценка за едно правителство дали е добро или лошо.
 
Тогава го преценяваме на база личния си стандарт на живот и на ефектите, които ги получаваме в държавата. Затова, ако си стартирал властта с 1 милиард дълг и след 10 години си оставил 20 милиарда дълг, значи погледа за следващото поколение е - "ще ми харчите борчовете", бе коментарът на председателя на ДПС за последните 10 години управление.
 
Той припомни годините, когато ДПС бе на власт и тогава имаше цели и приоритети- членството ни в НАТО и ЕС.
DSC09595
Нашият почетен председател Ахмед Доган дефинира тези цели още през 1991 г. Ние извървяхме този дълъг път, но сега едни хора, които се самонаричат евроатлантици и трудно биха дефинирали своите приноси по този път, ни сочат като черния дявол, само и само да могат да присъстват на политическия терен, заяви Карадайъ. Той добави, че единствената им цел е да създадат противопоставяне и омраза, за да могат да изградят своя политически образ.
 
Не ги е грижа за приоритетите, които поставихме още преди 30 години. Те са на принципа - дайте да говорим, да омаскарим някой, да лепим черни етикети, категоричен е Карадайъ.
 
И предишно Народно събрание те лепяха черни етикети, но за всяка тяхна теза има внесен законопроект и може да се види как те гласуваха по всеки от тях. Ето това е разликата между хора, които имат своя дефиниция на понятието политика и я правят, и мераклиите, които се настаняват в полето на политиката за лична употреба, обясни председателят на ДПС.
 
Той припомни също така, че още през 2016 година партията постави като основен акцент зелената икономика- чист въздух, чиста храна, чиста вода, чиста енергия, както и включването на свободните и активни граждани в процеса на вземане на политическите решения и контрола на тяхната реализация.
 
През 2017 изведохме зелената икономика като приоритет на ДПС в нашата програма, а през 2020 с решения на ЕП и ЕК зелената икономиката стана приоритет и на ЕС и в България, каза още Карадайъ.
 
Европа отговоря на очакванията на младите хора и им дава възможности за обмяна на идеи, за образование и реализация. Българските граждани имат големи очаквания от ЕС, но най-важното е да стане ясно, че европейското гражданство е продължение на националното. Ние сме в конкурентна среда, ЕС е среда с възможности, от които трябва да се възползваме“, заяви на форума лидерът на европейските либерали Илхан Кючюк. По думите на евродепутата през тези 15 години членство в ЕС, България винаги е работила на изчакване, а ключов момент за развитието на една държава е да стане част от механизма за вземане на решение. Той бе категоричен, че позицията на държавата трябва да се изкове в националните правителства и да се защитава извън границите й.
 
За да вземем най-доброто от ЕС, всеки млад човек трябва да знае какво му дава ЕС. Трябва да потърсим нов смисъл на съществуването на ЕС. Състезаваме се в рамките на едно пространство, което трябва да сме конкурентноспособни, коментира Кючюк в отговор на въпрос от публиката.
DSC09615

 

Добавени коментари

Hh публикува:
16 Ноември 2022 | 10:28
Всички партии само могат да взимат ПРИМЕР от тях, това е единствената партия, която инвестира в младежите си, за това и най-добрите специалисти са техни години на ред. Поучете се, а не плюйте!
Милко публикува:
14 Ноември 2022 | 11:53
ДПС готви бъдещиге ки управленци! Благоевград се напълни с турчоля, жадни за власт!
Джема публикува:
14 Ноември 2022 | 07:51
Ха ха, тия парчета като Сирачки 15 години не могат да завършат юзу, били представители на нещо. Майко мила майко
Али теляка от централна баня публикува:
14 Ноември 2022 | 07:42
Да ви е честито новото “академично“ управление на България с доказаните тапии от ЮЗУ-то...

Добавете Вашия коментар

TOP