Ахмед Башев: Зад проблемите и конфликтите в Гърмен стоят политически интереси

19 Септември 2015 | 16:39
0 коментара
Общество
Ахмед Башев: Зад проблемите и конфликтите в Гърмен стоят политически интереси

Зад проблемите и конфликтите в Гърмен стоят политически интереси. Това каза за "Фокус" Ахмед Башев, бивш кмет на община Гърмен.

Според него битовият конфликт, който избухна в населеното място между българи и роми през май месец е довел до нажежаване на атмосферата и обстановката, което според него не е без подклаждане отвън.

„В края на краищата ще се види, че зад всичко това стоят политически интереси. Сега по време на изборите ще видим много хора, които са използвали тези социално – битови конфликти и това напрежение за политически дивиденти“, категоричен бе Башев.

Той допълни, че след изборите този проблем ще приключи, защото в момента в община Гърмен липсва местната власт и се правят опити да бъде манипулирана и едната и другата общност. Башев каза още, че с авторитет, с респект и с уважение към всички граждани на общината в рамките на българското законодателство проблемът ще бъде решен.

"През моето управление община Гърмен не е издала нито едно разрешително за строеж на къщи върху земеделските земи в кв. „Кремиковци“, допълни Ахмед Башев.

По думите му когато той е бил кмет, ромите са закупили земеделски земи, участвайки в търгове, които общината провеждаше съгласно Закона за общинската собственост и наредбата на общинския съвет.

„На търговете се явяваха всички хора, които имаха желание. Има около 19 или 20 човека, не съм сигурен в точната бройка, защото това беше отдавна, които закупиха земеделски земи в квартал „Кремиковци“ върху която са строили къщи, но това че са строили си е тяхна отговорност“, коментира Башев.

Башев допълни, че много съжалява за това, което се случи в общината, която е ръководил и управлявал 14 години. Относно напрежението в Гърмен Башев сподели, че по време на неговото управление такова нещо не можело да се случи, защото хората си живеели спокойно и нормално.

„Разбира се и тогава имаше кражби, винаги е имало и ще има, но не само в Гърмен, а в цялата страна, но те не са чак толкова големи, за да доведат до такива масови протести“, допълни още бившият кмет на Гърмен.

Добавете Вашия коментар

TOP