Агресивно куче нападна медиаторката Св. Захариева пред входа на Гимназията по транспорт в Дупница

07 Април 2023 | 13:40
0 коментара
Общество
Кюстендил
Агресивно куче нападна медиаторката Св. Захариева пред входа на Гимназията по транспорт в Дупница

Домашен любимец нападна медиаторката в Гимназията по транспорт в Дупница на входа на училището и й скъса якето. Ето какво разказа нападнатата Светлана Захариева пред “Струма” за инцидента с агресивното куче, отглеждано в двор на къща срещу входа на училището, в което тя работи като медиатор:
“Стопанинът на кучето го пуска на улицата. Нападна ме преди дни до входа на училището. То е голямо и създава чувство на страх и у учениците в училището. Както вървях, то се доближи до мен и ме захапа за якето и го скъса. Уплаших се много, успях да избягам, за да не ме наръфа. Наши ученици се оплакват, че ги преследва, като излязат извън училище, и лае заплашително срещу тях. Помолих стопанина му да го върже в двора, за да не ни напада, а той ми отвърна, че не било негово, само го хранел. Защо тогава го държи в двора и го пуска на улицата? Подадох сигнал в полицията и на тел. 112, но до момента никой не е идвал да се поинтересува за случилото се и да се вземат мерки това да не се повтаря“, заяви Св. Захариева.

Роза Коритарова също е била нападната от кучето на съседа

Техническата секретарка в училището Роза Коритарова също се оплака, че кучето я напада, когато е пуснато на свобода от стопанина му: “Кучето е агресивно, и мен ме е нападало. Един от учениците ни се оплака наскоро, че се е опитало да го ухапе. В нашето училище учат над 100 деца, ако стане инцидент, ние какво ще кажем на родителите?! Никой не обръща внимание на подадените сигнали за кучето, нито полиция, нито община. Тук учи синът на ромския лидер в кв. “Гиздова махала” Калин Георгиев. Ако се случи нещо с детето му, ще ни вдигне във въздуха, не само той, а и други родители, ако пострадат децата им, ще имаме големи проблеми, а нямаме вина”, притеснява се Роза Коритарова.

В санираната част на тази къща, която е срещу Гимназията по транспорт, живее собственикът на агресивното куче
Гимназията по транспорт


Репортер на “Струма” потърси собственика на  кучето, но не го откри в дома му. Кучето също на беше в двора. Съседи коментираха, че той има стадо кози и взима кучето с тях, когато са на паша. 
ЙОРДАНКА ПОПОВА в.Струма

Добавете Вашия коментар

TOP