Агресия: Вандали нападат с камъни и яйца градските автобуси в Благоевград

08 Ноември 2023 | 08:36
2 коментара
Криминално
Благоевград
Агресия: Вандали нападат с камъни и яйца градските автобуси в Благоевград

Вандализъм и агресия срещу автобусите на градския транспорт в Благоевград. За това сигнализираха пред БНТ шофьори и пътници.

Хвърляне на яйца и камъни е най-честата агресия, на която стават жертва шофьорите на градския транспорт в града. Те са свикнали до такава степен, че вече го определят като нещо нормално.

Последният случай е отпреди седмица, на Хелоуин, когато младежи масово за замеряли автобусите с яйца, разказа Недко Игнатов - шофьор на автобус.

"Това беше един от най-фрапиращите моменти от години насам. Автобусите бяха буквално заляти с яйца, на всеки курс се налагаше да ги мием, а ние нямахме това време. Бихме искали да се вземат мерки по този въпрос. Звъняхме на 112, на общинския инспекторат, но така и не видяхме кола на полицията или да се вземат някакви мерки".

По думите на Игнатов вандалите са предимно младежи, около 8-9 клас. Нападенията се случват най-вече във вечерните часове, за да могат да се прикрият.

"Случва се навсякъде, дори и по спирки. Обикновено са покрай училищата, Младежкия дом също", обясни той.

Други шофьори, които застанаха пред камерата ни, са били замеряни с камъни. При един от случаите хвърлен камък счупил стъклото на един от автобусите и паднал скута на пътчинка, разказа един от тях. При всеки такъв случай се създават и предпоставки за катастрофи, казват още водачите.

Въпреки подадените сигнали до МВР последствия няма, а делата в съда обикновено се прекратяват поради липса на доказателства, тъй като вандалите не могат да бъдат открити./БНТ

Добавени коментари

час пик публикува:
09 Ноември 2023 | 13:03
Трябват сурови глоби за родителите на такива индивиди, това е недопустимо! Иначе този на снимката и някой от колегите му е хубаво най-напред да се научат как се управлява автобус съгласно закона и най-вече как се спира по спирките правилно, за да е удобно на пътниците и за да не пречат на трафика. Чак след това може да започнат с претенциите към останалите участници в движението. Крайно време е общината да поеме градския транспорт и да изгони частните далавераджии - бавни, влачещи се, мръсни и имитиращи дейност. Новият кмет да действа.
! публикува:
08 Ноември 2023 | 14:47
Циганетата си намират забавления! Не учат, не работят, не внасят осигуровки! Жените раждат безразборно и за това получават възнаграждения!!!???После получават пенсии от нашите пари! Това не може да продължава повече! Професия самотна майка трябва да спре! Които не работи да не получава помощи и жилища! Децата им по цял ден са по улиците и магазините и се чудят каква лошотия да направят! Партиите да се стегнат и да решават проблемите с тая паплач!

Добавете Вашия коментар

TOP