АГРЕСИЯ МЕЖДУ ДЕЦА: Банда от три момчета скочи на момиче, набиха я до безпомощно състояние, за да й вземат 10 лева

23 Февруари 2022 | 14:36
0 коментара
Криминално

Три момченца на по 12,14 и 15 години са били задържани в хода на специализирана операция по противодействие на престъпленията срещу собствеността и личността, която се е провела на територията на РУ-Сливен. Децата са били задържани от служители на участък „Запад“ след жалба за бито 15-годишно момиче от село Злати войвода.

Нападателите задигнали от жертвата си 10 лв., след като преди това я привели в безпомощно състояние. Установени са родителите на извършителите, децата са предадени на специалистите от ДПС за провеждане на разговори и установяване на причините за агресията.

Местни жители твърдят, че това не е първи случай, в който непълнолетните влизат в „прегрешение“, досега обаче нямало подадени жалби от пострадали. По думите им родителите на двете момченца от години работят в чужбина и те са оставени под грижите на дядовци и баби.

Междувременно униформени полицаи от Казанлък са задържали 16-годишен хлапак, който на 22 февруари взломил вратите на автомобил и задигнал от купето четири чувала с обувки и текстилни изделия. Образувано е било бързо производство по чл.195 от НК. Момчето е задържано за срок до 24 часа, запознати разказват че кражбата била поръчана от криминално проявен и вече осъждан близък родственик на извършителя.

Добавете Вашия коментар

TOP