Агент на Държавна сигурност ще води листата на БСП в Пиринско

11 Февруари 2017 | 16:20
4 коментара
Политика

Известният журналист Тома Томов е едно от новите имена, заемали ръководни постове в БНТ, чиято принадлежност към Държавна сигурност е разкрита от Комисията по досиетата с новото решение, 27 години след краха на тоталитарния комунистически режим ще води листата на БСП в 1-ви МИР-Благоевград.

Тома Томов, който е известен с интервютата си с редица световни лидери и документални филми, а в периода 1986-1989 г. е външнополитически наблюдател във в. „Труд” е разкрит като агент/секретен сътрудник на Първо главно управление на ДС от 1970 г. по линия на секретния щат под псевдонима „ТОДОРОВ”.

"Около 40% са новите лица сред водачите на листи на БСП, а 60% са опитните парламентаристи". Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова на днешното заседание на пленума на левицата, което трябва да одобри водачите на листи и места за гражданска квота за предстоящите парламентарни избори.

Сред новите лица, които Нинова прочете като предложения към Национални съвет на левицата, са на журналистите Тома Томов, предложен за водач на листа в Благоевград, и Елена Йончева – за водач на листа в Хасково. Вчера президентът Румен Радев освободи Йончев от длъжността секретар за връзки с медиите. Тя бе назначена на 21 януари и бе в Инициативния комитет за издигане на кандидатурата на ген. Радев за президент.

 

Проф. Иво Христов е предложен за водач на листа в Пловдив-град, а експертът по национална сигурност Славчо Велков – за водач на листа в Пазарджик.

 

Ето и имената на водачите в различните региони:

 

 Благоевград - Тома Томов /журналист/

 Бургас - Петър Кънев

 Варна - Стефан Данаилов

 Велико Търново - Весела Лечева

Видин - Филип Попов

Враца - Иван Генов /бивш шеф на АЕЦ Козлодуй"/

Габрово - Кирил Добрев

Добрич - Красимир Янков

Кърджали - Бриго Аспарухов

Ловеч - Милко Недялков

Монтана - Атанас Костадинов

Пазарджик - Славчо Велков

Перник - Станислав Владимиров

Плевен - Васил Антонов

Пловдив град - проф. Иво Христов /социолог/

 Пловдив област - Георги Търновалийски

Разград - Денчо Бояджиев

 Русе - Крум Зарков

Силистра - Стоян Мирчев

Сливенн - Таско Ерменков

Смолян - Дора Янкова

23 МИР София - Желю Бойчев

24 МИР София - Стефан Данаилов

25 МИР София - Корнелия Нинова

София обаст - Иван Ченчев

Стара Загора - Драгомир Стойнев

Търговище - Светла Бъчварова

Хасково - Елена Йончева

Шумен - Иван Иванов

Ямбол- Кристиян Вигенин

Добавени коментари

Хммм публикува:
12 Февруари 2017 | 23:49
Е това ли му е най-забележителното о биографията, че е бил агент на ДС...? Нещо на платена публикациийка ми намирисва тука...
Питанка публикува:
12 Февруари 2017 | 12:00
А само да попитам- трудно е да кажем колко ще напуснат страната,ако червените комунисти дойдат пак на власт.НО по-лесно е да сметнем за минало време.Та въпросът ми е- Колко се върнаха през "хубавото време"-докато управляваха сините комунисти на Бойко Борисов???това е по-лесна задача.Хем и Дългият Слави ходи да ги кани да се върнат.
Petar Demerdjiev публикува:
12 Февруари 2017 | 03:46
Ami vsi4ki vie shte vidite kolko oshte hora shte se okaje, 4e mogat da otpatuvat svobodno ot stranata v slu4ai, 4e / ne dai Bog/ BSP spe4eli izborite!
Рико публикува:
11 Февруари 2017 | 17:07
Що бе, симитлишкия зет какъв е ? https://bivol.bg/buddah1.html Боко, ЦвЦв, мамата и 80% от приближените им са РЕАЛИЗИРАНИ КОМУНИСТИ, тия чийто родители свалихме едно време, ама нали са БОЯДИСАНИ В СИНьО вече може да им вярваме ! Аз голяма разлика не виждам освен това че пътуваме свободно, ако имаме пари да си го позволим !

Добавете Вашия коментар

TOP