Агент на ДС е кандидат за кмет на частичните местни избори в симитлийското село Градево

22 Септември 2016 | 18:27
2 коментара
Общество
Агент на ДС е кандидат за кмет на частичните местни избори в симитлийското село Градево

Сътрудник на тоталитарните комунистически служби участва на предстоящият частичен местен вот, който ще се проведе на 2 октомври 2016 г. в община Симитли.

Това показва проверката на Комисията по досиетата за принадлежност към Държавна сигурност или разузнавателните служби на БНА сред участниците на изборите след 10 дни.

От проверените 124 лица с принадлежност към ДС, Веселин Петров Филимонов, кандидат за кмет на кметство Градево, община Симитли, издигнат от партия „Нова алтернатива” е обявен официално, като секретен сътрудник АГЕНТ на тоталитарните комунистически служби с псевдоним "СТОЯНОВ".

АПИ: Кръстовището при Кочериново е отворено за движение снимка 1

Кандидатите за кметския пост в село Градево са двама:

-Кирил Йосифов, издигнат от политическа партия ”ГЕРБ”, регистрирана в ОИК Симитли с решение № 6/01.09.2016 година за участие в частичните избори за кмет на кметство село Градево, община Симитли.

-Веселин Филимонов, издигнат от Политическа партия ”НОВА АЛТЕРНАТИВА”, регистрирана в ОИК Симитли с решение № 8/1.09.2016 година. 

На 7 септември 2016 г. (сряда) от 16.30 часа в заседателната зала на Община Симитли бе изтеглен и жребий за определяне на поредните номера на партиите и коалициите в бюлетината за частичен избор за кмет на кметство Градево, като с номер „1” в бюлетината ще бъде Кирил Йосифов и ПП ГЕРБ”, а с номер „2” Веселин Филимонов от ПП „НОВА АЛТЕРНАТИВА”.

Избирателните списъци са залепени на видно място в село Градево и са качени на интернет страницата на община Симитли www.simitli.bg. 

Във връзка с избора на кмет на кметство село Градево на 2 октомври, от общинска администрация Симитли поясняват, че на 17 септември изтече крайният срок, в който гласоподавателите можеха да подадат заявления за гласуване по настоящ адрес. Заявленията се подаваха до общинската администрация Симитли.

Агент

Pirinsko.com припомня, че Благой Зулямски лъсна преди изборите, като агент на ДС в община Симитли. Той бе единственият кандидат за кмет в село Полена на частичният вот, който се проведе през месец октомври на 2014 година.

Комисията по досиетата обяви проверката (решение №2-404 от 1 октомври 2014 г.) на общо 25 кандидати, които се бориха за кметските места, като от тях трима души бяха с досиета.

 

Благой Зулямски (1970), кандидат за кмет на с. Полена, община Симитли, бе разкрит като агент на Трето управление на ДС (военното контраразузнаване), вербуван през март 1990 г. по време на отбиване на военната служба под псевдонима „САШО”. В досието му е запазена собственоръчно подписана декларация и документи на ръководилия го оперативен работник.

 

 Датата на вербовката (9 март 1990 г.) показва, че Зулямски може да претендира за един от най-младите сътрудници на бившата Държавна сигурност.

Добавени коментари

Гергана публикува:
23 Септември 2016 | 19:06
САМО АГЕНТИ В СИМИТЛИ ЗАЕБИ ПА КАК НЕ ГИ Е СРАМ ДА ГЛЕДАТ ХОРАТА В ОЧИТЕ И ОН КЕ МИ СТАВА КМЕТ МИЛИ БОЖЕ СВЕТА БОГОРОДИЦЕ....
агенти шпиони публикува:
22 Септември 2016 | 18:57
шпиони цел живот и са пак иска да е във власта

Добавете Вашия коментар

TOP