АГЕНТ НА ДС: Дамян Дамянов прекара няколко часа на поста заместник-министър на земеделието

13 Юни 2023 | 23:30
0 коментара
Общество
Благоевград
АГЕНТ НА ДС: Дамян Дамянов прекара няколко часа на поста заместник-министър на земеделието

Само няколко часа прекара на поста заместник-министър на земеделието Дамян Дамянов, който беше назначен днес и трябваше да отговаря за горите. от преслужбата на правителството съобщиха тази вечер, че е бил освободен от длъжност поради установена принадлежност към бившата "Държавна сигурност".

Премиерът Николай Денков подписал заповеди за освобождаване на двама заместник-министри, останали от служебния кабинет. По предложение на министъра на правосъдието Атанас Славов от поста си тръгва Мария Павлова, а длъжността заместник-министър на външните работи освобождава Велислава Петрова.
РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ КОМИСИЯ ЗА РАЗКРИВАНЕ НА ДОКУМЕНТИТЕ И ЗА ОБЯВЯВАНЕ НА ПРИНАДЛЕЖНОСТ НА БЪЛГАРСКИ ГРАЖДАНИ КЪМ ДЪРЖАВНА СИГУРНОСТ И РАЗУЗНАВАТЕЛНИТЕ СЛУЖБИ НА БЪЛГАРСКАТА НАРОДНА АРМИЯ

Р Е Ш Е Н И Е № 47/ 16.09.2008 г.

Комисията за разкриване на документите и за обявяване на принадлежност на български граждани към Държавна сигурност и разузнавателните служби на Българската народна армия на основание чл. 26, ал. 1, т. 2 и т. 3 от Закона за достъп и разкриване на документите и за обявяване на принадлежност на български граждани към Държавна сигурност и разузнавателните служби на Българската народна армия извърши проверка на лица по чл. 3, ал. 1, т. 6 и т. 26 - председатели и заместник-председатели на държавни агенции, главни секретари, генерални директори, заместник генерални директори, главни директори, заместник главни директори, директори, заместник-директори, началници на отдели и началници на сектори в централната и териториалната администрация на изпълнителната власт. След като проучи и обсъди наличните материали Комисията за разкриване на документите и за обявяване на принадлежност на български граждани към Държавна сигурност и разузнавателните служби на Българската народна армия

Р Е Ш И : установява и обявява принадлежност към органите по чл. 1 от Закона за достъп и разкриване на документите и за обявяване на принадлежност на български граждани към Държавна сигурност и разузнавателните служби на Българската народна армия на следните лица:

Решение № 47/ 16.09.2008 г. Държавна агенция по горите Проверени са 746 лица. Двадесет и три лица не подлежат на проверка по силата на чл. 26, ал. 4 от закона. Установява и обявява принадлежност за:

АГЕНТ НА ДС: Дамян Дамянов прекара няколко часа на поста заместник-министър на земеделието

Добавете Вашия коментар

TOP