Адвокати, педагози, строителни техници и инженери сред 10-те нови в ОбС - Разлог

04 Ноември 2015 | 21:54
3 коментара
Общество
Адвокати, педагози, строителни техници и инженери сред 10-те нови в ОбС - Разлог

10 са новите попълнения в Общинския съвет в Разлог, в който този мандат влизат пет партийни формации.
От ПП ГЕРБ, която вкарва най-много общински съветници, общо 10, новите попълнения са 4. Сред тях е Георги Калоянов, който е син на един от собствениците на разложката фирма "Балканстрой" - Костадин Калоянов. Георги Калоянов е с инженерно образование. Той е завършил Университета по архитектура, строителство и геодезия - София, специалност "Строителство на сгради и съоръжения". Заема ръководен пост във фирмата в Разлог.
Даниела Клечова е другото ново лице от ГЕРБ. Тя е от с. Елешница и влиза в политиката за пръв път. Завършила е Професионалната гимназия по строителство, архитектура и геодезия в Благоевград, специалност "Строителство и архитектура". Висшето си образование е завършила в Пловдивския университет, специалност "Стопанско управление". Работи като строителен техник в голяма строителна фирма от Белица, а зад гърба си има 10 години стаж. Семейна е, с едно дете.
Третото ново попълнение в новия местен парламент е Радослава Иванова от с. Баня. Тя е завършила българска и френска филология в ЮЗУ "Неофит Рилски"- Благоевград. Учител е по БЕЛ в Професионалната гимназия по туризъм и хранителни технологии "Никола Стойчев" в Разлог. Омъжена е и е майка на тризнаци - две момчета и едно момиче, които тази година ще бъдат абитуриенти. Радослава Иванова също за пръв път влиза в политиката и беше номинирана за общински съветник от гражданската квота на ГЕРБ.
Четвъртото ново лице на партията е Фиданка Цирова. Завършила е българска филология, а в момента работи в завода за телефонна апаратура в Банско.
От Втората по масовост в Общинския съвет партия - Реформаторски блок, която вкарва общо 4 свои представители, новите лица са две. Единият е водачът на листата на реформаторите адвокат Иван Димитров, който също влиза за пръв път в Общинския съвет. Средното си образование е завършил в местното СОУ "Братя Каназиреви", след което продължава обучението си в ЮЗУ "Неофит Рилски" - Благоевград, където завършва право. Работи като адвокат от 2001 година. Женен е, има две деца. Другият "заек", който реформаторите вкарват в ОбС за мандат 2015-2019 г., също е юрист - Петър Петров. Той е завършил бившия електротехникум в Благоевград, специалност "Автоматизация на производството". Продължава образованието си в СУ "Св. Климент Охридски" - София, където завършва право през 2003 година. Десет години работи в системата на МВР - разследващ полицай в РУП - Банско. Напуска през декември месец 2006 година и от 2007 година досега работи като адвокат към АК- Благоевград. Семеен е, има две деца.
Третата партийна формация - "Коалиция 2020", вкарва две нови лица в местния парламент на Разлог.
Лилка Доевичина е от с. Елешница. Зад гърба си има 30-годишен стаж като начална учителка в ОУ "Братя Миладинови" в родното си село. Висшето си образование е завършила в ЮЗУ "Неофит Рилски" - Благоевград "Начална и предучилищна педагогика". Семейна е и има две дъщери. Другото ново лице е Васка Бележкова-Кирева. Тя е завършила средното си образование в СОУ "Братя Каназиреви" в Разлог. Продължава образованието си в Хранително-вкусовия университет в Пловдив, където завършва "Технология на месо и мляко". Прави следдипломна квалификация в Института по животновъдство в Троян, където придобива квалификация "Класификатор на кланически трупове". Работи като технолог по месото в най-голямата месопреработвателна фабрика в Разлог, която е собственост на баща й. Семейна е, с едно дете.
Другото ново лице в Общинския съвет в Разлог е Цветанка Юрукова. Тя влиза в местния парламент от МК "Кауза Разлог", която вкарва двама свои представители. Цветанка Юрукова е секретар на структурата на НФСБ в града от основаването й. Завършила е висше педагогическо образование и работи като детска учителка в ОДЗ - Разлог. Семейна, с две деца.
Десетият общински съветник, който също за пръв път се появява на политическата сцена в Разложко, но събра достатъчно преференции, за да влезе в местния парламент, е инж. Илия Лулеов от с. Баня от ПП "Нова зора" и влиза от квотата на БСП. Илия Лулеов е завършил бившия техникум по електротехника в Банско, сега ПГЕЕ, специалност "Съобщителна техника". Продължава образованието си в ПЖИ (Полувисш железопътен институт) - София, където завършва полувисше образование, специалност "Транспортна техника". Висшето си образование продължава във ВТУ( Висше транспортно училище), където придобива магистърска степен и квалификация инженер. Зад гърба си има 34 години стаж в БДЖ. Стартира кариерата си в ТП "Пътни превози" - Подуене - София. В момента е част от екипа на поделение "Пътнически превози"- Пловдив.
Мандат 2015-2019 година ОбС - Разлог отново ще има 21 общински съветници. 11 бяха част и от предишния парламент. Областният управител вече е определил датата на първата сесия, която за Разлог ще бъде на 06.11.2015 година, петък. На нея новоизбраните общински съветници, новоизбраният кмет на община Разлог и седемте кметове на кметства ще положат клетва.Струма

Добавени коментари

ОБС публикува:
06 Ноември 2015 | 11:42
Да около 10%, останалите са тъпаци които даже и името не могат да си напишат. С конкурс да ги бехте избирали...
неподкупен публикува:
05 Ноември 2015 | 21:04
Бах ти и тьпите парчета Нещо по качествено не остана ле в та а даржава Само гладни мишки Само и само и тия да са на яслата И наче неможа а да си искара а и за лебо
гражданин публикува:
05 Ноември 2015 | 10:39
Всички, с изключение на няколко са боклуци, които искат да ни управляват.

Добавете Вашия коментар

TOP