Адвокат: Захарното дело е съшито с бели конци

19 Януари 2016 | 14:21
0 коментара
Общество
Адвокат: Захарното дело е съшито с бели конци

Още е доста рано да се каже за изхода от делото, но според мен като всяко нещо, което е съшито с бели конци, накрая те ще се скъсат. Това каза Лъчезар Таков, адвокат на Милко Талев – един от подсъдимите по делото за захарта, в отговор на въпрос какъв ще е изходът от това дело..

Специализираният съд гледа днес делото срещу Гриша Ганчев и още 9 души за организиране и ръководене на организирана престъпна група. Останалите подсъдими в групата са синът на Ганчев - Данаил, Емилия Станоева, Ивайло Талев, Камелия Мирчева, Милко Димитров, Милко Талев, Тодор Симеонов, Ичко Лозев и Красимира Гроцева. Делото влезе в съда от втория път, тъй като веднъж беше върнато на спецобвинители за отстраняване на допуснати процесуални нарушения. По делото днес бяха разпитани свидетели. Сред тях и банкова служителка, която на заседанието днес заяви, че не помни IBAN. Това са 22 цифри, каза тя. Адвокат Таков обясни, че служителката в протокола за разпит е изредила няколко IBAN, което според него е абсолютно невъзможно.

„Човек трябва да е гений, за да запомни IBAN на всички клиенти”, каза защитникът и заключи, че очевидно някой й го е подсказал по време на разпита, а на разпита са били разследващите органи.

„Така че тази информация е вложена в устата на свидетелката, не е нейна. На въпроса дали това може да е грубо процесуално нарушение, той отговори: Това и за лаиците е такова. /БГНЕС

Добавете Вашия коментар

TOP