Адвокат Н. Самарджиева от Добринище назначена за областен координатор в Югозапада на „Български възход“

17 Август 2022 | 17:59
21 коментара
Общество
Адвокат Н. Самарджиева от Добринище назначена за областен координатор в Югозапада на  Български възход

Адвокатката от Добринище Надежда Самарджиева е назначена за областен координатор за Благоевград, Кюстендил и Перник на партията на бившия служебен премиер Стефан Янев „Български възход“. Дъщерята на бизнесмена Данаил Самарджиев, която живее и работи в София, влезе и вИзпълнителния съвет на партията преди месец и най-вероятно ще е кандидат-депутат наесен.

Вторият представител в партийното ръководство от Благоевградска област – бившият зам.-министър на енергетиката и син на някогашния командващ на Съвместното командване на силите, общинския съветник в Гоце Делчев ген. Атанас Самандов – Георги Самандов, ще координира областите Велико Търново, Русе, Ловеч и Габрово.

Останалата част от страната е разпределена между бившия регионален министър в правителството на Янев – Виолета Комитова, бизнесмена Делчо Генчев, който преди 3 г. бе глобен със 7000 лв. от КЗК за  участие в картел с цел манипулиране на обществена поръчка в Пещера, бившия служебен министър на спорта проф. Даниела Дашева, бившия общински съветник от НДСВ в Шумен Радослав Кърджиев и пенсионирания миналата година прокурор от Върховна касационна прокуратура Емилена Попова.

Всеки от тях ще отговаря за по няколко области, което е индикация за липсата на достатъчно партийни кадри, които в момента са много необходими на Стефан Янев предвид факта, че парламентарният вот на 2 октомври ще е изборният прощъпалник на партията му. Само преди седмица ген. Янев се оплака публично, че измамници се представят за членове на партията му, привличат хора и им обещават депутатски места срещу пари, поради което „Български възход“ щял да издаде вътрешна заповед, с която само 8 души ще бъдат оторизирани да изграждат партийните структури в страната, но той дори не е успял да ги докара до толкова и вчера партията му е обявила само 7 областни координатори.

Стана ясно и че „Български възход“ не е успяла да събере необходимите подписи за регистрацията си в ЦИК, поради което тя се регистрира за участие в изборите с партии съмишленици – ПП „Свобода“, ПП „Партия на зелените“ и ПП „Земеделски народен съюз“.

Месец и половина преди изборите най-младата в страната партия, която получи съдебна регистрация едва преди седмица, е все така имагинерна за избирателите в Пиринско, както беше и в началото, когато бе само проект на ген. Янев. Почти сигурно е, че водач на местната листа ще бъде Г. Самандов, а вероятно в листата ще намери място и синът на бившия кмет на Благоевград Румен Томов – Мартин, който ще очаква назначаването си за общински председател. Всякакви други прогнози на този етап е трудно да се правят.

ВАНЯ СИМЕОНОВА в.Струма

TOP