Адв. Методи Байкушев е новият Областен управител на административен център Благоевград?

12 Юни 2023 | 08:42
25 коментара
Общество
Благоевград
Адв. Методи Байкушев е новият Областен управител на административен център Благоевград?
Започват очакваните рокади по върховете на властта и област Благоевград, след като България вече има редовно правителство. Традиционно всяка нова власт започва управлението си със смяна на най-важните представители на държавата, Областните управители и директорите на ОДМВР.

Очаква се до 20 дни Областна дирекция на МВР-Благоевград да има нов директор от София. Старши Комисар Георги Кандев заминава в ГДНП.

В област Благоевград вече се заговори, кой ще седне на горещия стол на губернатора Стоян Христов, управлявал по времето на служебното правителство, като под сурдинка се коментира, че Андрей Новаков и Даниела Савеклиева са предложили умишлено неприемливата кандидатура на Емил Кехайов, бивш директор на Югозападна регионална дирекция на Българския спортен тотализатор, който е кадър на ГЕРБ и бе отстранен от поста по времето на министър Р. Василев от ИТН.

Коментира се, че към поста гледал и бившият областен управител Бисер Михайлов, но засега той не е номиниран и предложен за одобрение. Не изключваме вероятността да има изненади при назначенията, но до този момент това са имената, които със сигурност са обект на обсъждане. За заместник на Байкушев се спряга и името на разложкият ексдепутат Иван Димитров.

Според източник на Pirinsko.com, първото име, което се спряга за поста от "Продължаваме промяната" е адвокат Методи Байкушев. Номинацията е направена заради неговата експертност в правото и фактът, че е успешен юрист. Говори се, че е предложен и Андрей Гюров, но според запознати амбициите на Гюров са далеч по на високо в БНБ, както и подготовка за активно участие в евроизборите догодина.

Ако адв. Методи Байкушев поеме рoля на управлението на областта, то това ще е сигурна гаранция за участието му в предстоящите местни избори от трамплина на областен управител. Името му отдавна е сред спряганите за участие в местния кметски вот, който в Благоевград се оказва сложен и крайно интересен.

Очертава се горещо политическо лято в областния град.

Десетки кандидати за кметове и кандидат-съветнически листи се подготвят още от сега, а някои от кандидатите започнаха тихомълком да мъдрят стратегии за предстоящите избори през есента. 

Очаквайте политически анализ на Pirinsko.com за предстоящите местни избори, които ще се проведат през месец октомври 2023 год.

Добавени коментари

Същият публикува:
04 Октомври 2023 | 16:36
Ей,че добро парче от баницата.мислете с главите си,че после ще е късно.При българина е обратното първо действа,а после каруцата.....
Коко публикува:
14 Юни 2023 | 02:34
Трябва да е неутрален Човек с достойнство Необвързан с никакви партии Да гледа интересите на хората от Блгрд област, не само Блгрд Да е богат за да не се опитва да краде Да няма голема рода Да няма много любовници Да няма много баджанаци Да няма много приятели. Да е пестелив Да разбира от инвестиции Да бъде храбър и да прави добри проекти Да знае финанси Да не се страхува като мишок и при най-малкото да се крие в дупка. Това трябва да е човека
Илко публикува:
13 Юни 2023 | 22:51
Роси далаверите ти ги умееш! Как се купува кола за 200к! Помниш ли колко вдигна заплатите на твоите подчинени! Икономическа полиция разследва теб!
Банскалия публикува:
13 Юни 2023 | 22:23
А Сашо Мацурев какъв ще бъде или той ще се кандидатира за кмет на Банско?
Аз публикува:
13 Юни 2023 | 07:40
Каквото и да пишете, Байкушев е изключително интелигентен човек. Колкото до визията - чудесна е и е далече по-красив от всички, които са се захванали с него и се опитват по всякакъв начин да го оплюват. Не успявате да го маскарите, защото няма за какво. Хората много добре виждат. Настоящите са пълни смешници! Да не говорим за тези около тях.
Десислава публикува:
12 Юни 2023 | 19:53
Личи че човек без работа, през две минути пише хвалебствия за Байкушо. Същият може и да го сложат за Областен, но кмет никога няма да стане. Нито има визия, нито може да бъде лидер. Кмета на Благоевград, ще бъде Илко Стоянов.
Мишо публикува:
12 Юни 2023 | 18:40
Струма изтрие коментарите за парцалите, малкото парцалче плати, но всичко излиза на светло, дано тук не ги триете, но и да ги изтриете, много важно, вижда им се края.
До Илко публикува:
12 Юни 2023 | 11:47
Кафяв, сега има нов Областен, вече нямаш оправдания. Вземи и свърши нещо. 2 години си вбезтегловност
Запознат публикува:
12 Юни 2023 | 11:15
Мале мале колко фейк коментари за Методи
Мишо публикува:
12 Юни 2023 | 10:29
Байкушев ще го изпапка с парцалите на Илко.
Митко публикува:
12 Юни 2023 | 10:20
Евала. Благоевград заслужава Методи.
Георги публикува:
12 Юни 2023 | 10:02
Ако Байкушев се кандидатира за кмет, аз ще гласувам за него. Най-накрая един кандидат, за който да гласувам с кеф. На който и пост да застане, градът ни може само да спечели.
Богдана публикува:
12 Юни 2023 | 10:00
Пиринско, добре започвате седмицата! Най-накрая една добра новина за нашия край!
Николина публикува:
12 Юни 2023 | 09:58
Байкушев е човек с неоспорими професионални качества. В Благоевград можем само да се гордеем с такъв човек на предна линия.
Благо публикува:
12 Юни 2023 | 09:55
Ей тая новина чаках! Това дали е вярно?! Байкушев е повече от подходящ за този пост. А още повече за кметския.
Предателите публикува:
12 Юни 2023 | 09:51
Доказаните национални предатели вместо да бъдат съдени и затворени, те пускат предателските си пипала още повече! Срамни позор за България и за честните родолюбиви българи!
ГЕРБ Сандански публикува:
12 Юни 2023 | 09:40
Байкушев набира скорост заради това че ние от ГЕРБ се мотаме и станахме за подигравка на целия район заради мътвозародената подкрепа за кмета Илко Стоянов. Ние от ГЕРБ категорично и безрезервно заявяваме че няма да подкрепим Илко за кмет на Благоевград няма. Защо Андрей предлага Липите за областен та тоя винаги работи срещу ГЕРБ. Подлога на Иван Стойчев и Илиан на ной. Новакофф разби целата партия в региона със сигорност нема да имаме кмет никъде в областа станахме за излагация и подиграфка с Липите ние в Сандански го нещем тая подлога на Поли.
кой публикува:
12 Юни 2023 | 09:19
кой ще е новия директор на полицията да не сложат ичев???????????????????????????????????
лазар публикува:
12 Юни 2023 | 09:17
герб са преключили бе хора нема да имат нито областен нема да имат нито кмет по добре да си подкрепат и илко та и той да не стане и да се махат завинаги.
Леле публикува:
12 Юни 2023 | 09:15
Леле на Илко сега и този ше му е виновен. Кафявия откача.
МАРИН публикува:
12 Юни 2023 | 09:11
МЕТОДИ БАЙКУШЕВ Е ДОСТОЕН ЗА ТОЗИ ПОСТ ОЩЕ ПОВЕЧЕ ДОСТОЕН И ЗА КМЕТ НА БЛАГОЕВГРАД В СРАВНЕНИЕ С ИЛКО Е СВЕТЛИНИНИ ГОДИНИ НАПРЕД В МИСЛЕНЕ,ИНТЕЛЕКТ КОРЕКНОСТ ВЯРВАЩ ЧОВЕК НЕ Е ИЗМАМНИК КАТО КАФЯВИЯ ПИТАЙТЕ БОТЕВ ОТ БГ МАРКЕТ НТС И МНОГО ДРУГИ ПОСТРАДАЛИ КАЧЕНИ НА ЛЮЛКАТА НА КАФЯВИЯ ЛЪЖЕЦ ИЗГОНИЛ Е ТРИМАТА УКРАИНЦИ ОТ ПИРИН ДЕТО НА ГЪРБА НА ТЕХ ПРАВИШЕ КАМПАНИЯ ПО ВРЕМЕ НА ВОЙНАТА
umen hod na promqnata публикува:
12 Юни 2023 | 09:06
umen hod na promqnata tova e tranplin za kmet na blagoevgrad
izlagaciq s biser pak li публикува:
12 Юни 2023 | 08:57
slojete biser mihailow za da byde cirka palen proval . tova e izlagaciq po dobre baikushev
Успех публикува:
12 Юни 2023 | 08:56
Достоен човек
маргарита публикува:
12 Юни 2023 | 08:55
а са герб па пина вода заради схемите на новаков дана и илко стоянов абе малумници не разбрахтели че потъва кораба и правим поредната грешка ние искаме партийна кандидатура а не да подкрепяме илко. новаков и дана лансират пред бойко илко стоянов а той нема да исе на балотаж бе хора защо не направим едно събрание и да чуете членовете какво ще ви кажат клубните са на същото мнение.

Добавете Вашия коментар

TOP