Адмирации: Кметът инж. Румен Томов настанява в социално жилище Станко Митов от Благоевград

04 Юни 2020 | 16:38
8 коментара
Общество

Кметът инж. Румен Томов пое ангажимент да настани в социално жилище 76 - годишният Станко Митов от Благоевград, разбра Pirinsko.com.

Трогнат от съдбата на бай Станко, по известен в града като дядо Коледа, градоначалникът се срещна днес с него, давайки му дума до седмица да го настани в боксониера в новите социални жилища в Благоевград. А на изпроводяк дори го изпрати с торба пълна с подаръци.

"Станко Митов определено е ембелматична фигура за Благоевград. Познаваме го всички, най - вече е люимец на нашите деца и внуци. Не мога да бъда равнодушен към съдбата на такъв човек, затова сме хора, трябва да помагаме с каквото можем. В подобна ситуация може да изпадне всеки, живот - застраховка няма за никой. Това може да бъдем утрешния ден ние, нашите родители и близки. В мига, в който разбрах за бедата, която го е споделяла, не можех да остана безучастен и веднага разпоредих на екипа ми да направи всичко възможно той да изживее старините си спокойно, нахранен и на топло", коментира Румен Томов. 

Освен, че съвсем скоро ще има нов дом, бай Станко вече е записан и за услугата "Топъл обяд", която ще продължи до 24 юли. След това, всеки ден храна ще му бъде доставяна на място от социалният патронаж в Благоевград.

Както писхаме, стотици жители на Благоевград и Югозапада протегнаха ръка за помощ на 76 - годишният Станко Митов, познат сред малки и големи като Дядо Коледа в областния център на Пиринско.

Той  остана без работа и доходи по време на извънредното положение в страната заради коронавируса. Парите от пенсията му стигат дотолкова, доколкото да си плати наема на квартирата, в която живее и разходите за нея. Възрастният човек е на ръба на оцеляването и едва смогва да си купи храна, с оглед на така създалата се обстановка 

По този повод, близкият негов приятел и бивш общински съветник в Благоевград Светлин Бонев отправи апел за помощ в социалната мрежа, на който откликнаха стотици хора от 12 до 80 години, всеки със желание да помогне макар и с малко.

Pirinsko.com благодари на всички отзовали се на апела за помощ и от сърце желае здраве, радост и спокойни старини на Станко Митов.

Добавени коментари

Valentin K. Haghziev публикува:
06 Юни 2020 | 11:53
Tova koeto dneska proqetoh e mnogo radostno za men.Bravo na Administraciata na Blagievgrad__na kmeta na gr.Blagoev.Tova triabva da prodylji.Toi ne e edinstvenia.Mnogo trudnosti razvirase preqat za da se pomogne na vsiqkite kato nashia diado. Az malko sym zapoznat sys istoriata na tazi sicialno izpadnala jena __gospoja!Tía jivee na ul ,,Hristi Smirnenski ,, 13.Tova e bivshata direktorka na Matematiqeskata gimnazia.Obyrnete i malko vnimanie i na neia.A tía zaslujava.Ima mnogo ot dneshnoto pokolenie koeto e minalo prez Gimnaziata i vyzmojno e da rabotiat i dnes mató rykovodni kadri v Obshtina Blagoevgrad.Minete prez neia i sami shte se obedite vyv kakvo polojenie se namira.Pomognete i Gospodin TOMOV 2za Hristo Smirnenski,,13
Valentin K. Haghziev публикува:
06 Юни 2020 | 11:49
Tova koeto dneska proqetoh e mnogo radostno za men.Bravo na Administraciata na Blagievgrad__na kmeta na gr.Blagoev.Tova triabva da prodylji.Toi ne e edinstvenia.Mnogo trudnosti razvirase preqat za da se pomogne na vsiqkite kato nashia diado. Az malko sym zapoznat sys istoriata na tazi sicialno izpadnala jena __gospoja!Tía jivee na ul ,,Hristi Smirnenski ,, 13.Tova e bivshata direktorka na Matematiqeskata gimnazia.Obyrnete i malko vnimanie i na neia.A tía zaslujava.Ima mnogo ot dneshnoto pokolenie koeto e minalo prez Gimnaziata i vyzmojno e da rabotiat i dnes mató rykovodni kadri v Obshtina Blagoevgrad.Minete prez neia i sami shte se obedite vyv kakvo polojenie se namira.Pomognete i Gospodin TOMOV 2za Hristo Smirnenski,,
Kon публикува:
04 Юни 2020 | 23:41
Най-тъпия сайт!!!
Пирин публикува:
04 Юни 2020 | 23:24
До "Г". Това "Г" гъз ли означава, че нещо не си в час??? Ако поне малко познаваше Румен Томов, КМЕТ на Благоевград, щеше да го поздравиш, вместо да пишеш глупости, гербер нещастен! Изборите са след три години и няколко месеца!
Г публикува:
04 Юни 2020 | 22:10
Радвам се, за човека, който е в нужда! Жалкото е, че Томоff го прави, само заради предизборната си кампания, която започна. Смешен си кмете!!! Всъщност ти кмет ли си!?!
saska публикува:
04 Юни 2020 | 21:54
bravo na tomov zatova podkrepvam besepeto te gledat za bedniq narod ne kato gerb da davat darzavni pari na tehni firmi0189
saska публикува:
04 Юни 2020 | 21:51
bravo na kmeta ne kato onq gerbadziq kambitov da gleda za sobstveniq si dzob zatova podkrepvam tomov i be spe
Борислав Рашков публикува:
04 Юни 2020 | 18:36
Само така и народа ще ви се довери ,от името на жителите на Благоевград ви казвам Благодаря.!!!Изненадах се че е станало толкова бързо.!!!

Добавете Вашия коментар

TOP