Административен хаос изправи Дупница срещу Кюстендил

21 Май 2023 | 15:23
0 коментара
Общество
Кюстендил
Административен хаос изправи Дупница срещу Кюстендил

Създава се административно напрежение между Дупница и Кюстендил, а в петък дупничани насрочиха продупрeдителен протест на гл път Е-79 по решаването на някои от неотложните проблеми за града и срещу бездействието на институциите. Основното е съдбата на ВиК-Дупница, както и проявявания от някои министерства и институции двоен стандарт спрямо Дупница, каза председателят на Общинския съвет Костадин Костадинов. 

Дупничани ще поискат оставката на министъра на регионалното развитие Иван Шишков и на шефа на КЕВР Иван Иванов за това, че Комисията не приема бизнесплана на ВиК-Дупница, който предвижда повишаване цената на питейната вота и някои спасителни варианти за дружеството, което на практика е във фалит. 

МРРБ пък блокира напускането на Община Дупница на регионалната ВиК-асоциация "Кюстендилска вода", което не се реализира от три години.

Повод за недоволство в общинската управа в Дупница е и това, че на ПГ "Христо Ботев" в града не бе разрешено да създаде паралелка по математика след 4 клас, докато в ПМГ в Кюстендил ще има две такива паралелки.

"Проблемите на Дупница се неглижират, подиграват се с нас. Дали да не помислим Дупница да се отдели от Кюстендилска област и да премине или към София, или към Благоевград", каза пред репортери наскоро председателят на Общинския съвет Костадин Костадинов.

Областният управител на Кюстендил  инж. Александър Пандурски, който е дупничанин, коментира по този повод: "Ето, в понеделник, като отидем на откриването на Майските празници в Дупница, ще споделим пак своите виждания, говорим си, разбираме се. Трактовката на събитията по един начин е в нашите очи, аз мисля, че всичко, което правим, е за хората.

Добавете Вашия коментар

TOP