Абсурдно! Мъж със 75% ТЕЛК не получава пенсията си от 6 месеца

15 Май 2023 | 10:07
0 коментара
Общество
България
Абсурдно! Мъж със 75 ТЕЛК не получава пенсията си от 6 месеца

63-годишен мъж от Бургас със 75% ТЕЛК вече шести месец не си получава пенсията. Бил е принуден да изтегли няколко кредита, тъй като е останал без средства, а спешно му се е наложило лечение в болница.

Илия Иванов страда от болестта на Бехтеров. Последно пенсията за заболяването си е взел през ноември, а това е единственият му доход. През декември остава изненадан, когато разбира, че пенсията му е спряна.

"Те ми казаха, че трябва да се явя на комисия. Документите ми бяха подготвени, но не знаех, че три месеца преди това трябва да се явя на комисия. Преди години ми пращаха писмо, а сега нямам писмо. Не знам сега в момента в България дали има някой да са му пратили писмо", разказва той.

Илия подава нужните документи в ТЕЛК в края на миналата година, но поради натовареността на комисията, можел да се яви най-рано през март. Явява се, получава нужните документи до седмица, но пенсия отново няма, информира БНТ.

"Ходим по мъите, ходим в НОИ, в РЗИ ходих, казват: "другия месец, другия месец". Ето, вече шести завърших, почнах седмия месец и няма, и няма.

Мъжът остава без никакви средства, а няколко пъти спешно му се е наложило лечение в болница, за което е трябвало да заплати.

"Аз досега съм изтеглил четири кредита и с лихви ги давам, обаче те вече не ми отпускат и кредити, защото покривам единия, тегля другия, покрива, така, така, така, а сега се нуждая да ходя пак във Варна и в Пловдив, обаче чисто и просто това е положението", разказва Илия Иванов.

Добавете Вашия коментар

TOP