Абитуриентите в Банско и Разлог чакат бала с надежда и колебание, ако не е през май, дано е през юни!

29 Март 2021 | 21:53
5 коментара
Общество

Въпреки неяснотата за тазгодишните абитуриентски балове зрелостниците в общините Банско и Разлог вече са започнали усилена подготовка за предстоящия голям ден. Те са запазили часове за фризьор, грим и маникюр, а някои дори вече са си купили и тоалети. Часове са определени за традиционните дни, в които съответното училище празнува абитуриентския си бал. В Банско и Разлог за повечето училища това е 24 май. Никой обаче не знае дали дотогава епидемичната обстановка ще се подобри, за да има шанс за празник.

„Децата са настроени оптимистично и въпреки несигурността повечето от тях вече са си купили тоалети. Има и такива, които си шият рокли, вече са дали поръчки и ходят на проба. Тази година предпочитанията са към пуснати коси с къдрици и удължители. Все още не са започнали пробните прически и може някой да си промени мнението, но засега това е акцентът. Всички са с нагласата, че дори абитуриентският бал да не е през май, ще си го отпразнуват на по-късен етап – юни-юли, когато е възможно. Явно масово нагласата е до май ситуацията в страната да се подобри и мерките да се разхлабят, тъй като за тогава имаме резервирани часове и за сватби“, сподели Ирина, която има фризьорски салон в Банско.

В СУ „Братя Петър и Иван Каназиреви“ в Разлог, където традиционно зрелостниците са най-много, също е започнала подготовка.

„Започнахме подготовка, но сме резервирани, тъй като въпросителните са много. Никой не може да каже какво ще стане до май месец. Някои деца вече започнаха да си купуват тоалети, други все още изчакват. Запазихме си и ресторант за 24 май, въпреки че официално нищо не е решено. Преценихме, че е по-добре да запазим и да не чакаме в последния момент, и решението е изцяло наше – на учители, ученици и родители. Надяваме се, че няма да се повтори сценарият от миналата година с неколкократни отлагания, ограничения, дистанции, и ще имаме възможност за един наистина хубав празник“, сподели класната ръководителка на единият от 12-ите класове Росица Тумбева.

По друг начин гледат на нещата зрелостниците от ПЛТГ в Банско, където завършващите са момчета. Една от класните ръководителки сподели, че ако май месец нямат бал, едва ли ще имат такъв в следващите месеци. Причината е, че в гимназията се обучават деца и от други краища на страната.

„Много от нашите ученици са от по-далечни градове – имаме от Сапарева баня, от Годеч и от други населени места в страната, и ако нямаме възможност за бал през май, едва ли ще се съберат на по-късен етап. Повечето споделят, че няма да дойдат, ако балът е през юни. Момчетата по друг начин приемат абитуриентския бал, дори не са си купили костюми. Затова поне на този етап не сме започнали подготовка, не сме резервирали и ресторант. Мисля, че ако май месец няма абитуриентски бал, няма да има въобще“, сподели класната ръководителка на единият 12 клас.

Дали ще се повтори сценарият от миналата година, все още е рано да се каже. Всички важни моменти от завършването на випуск 2020 бяха отбелязани по нетрадиционен начин. Нямаше го традиционното пищно дефиле на центъра на 24 май, а вместо това зрелостниците си направиха мотошествие. Изпращането на знамето, тържественото връчване на дипломите също беше различно – с дистанция, с ограничения и в присъствието само на най-близките, на които им се наложи да наблюдават събитието извън оградите на училищните дворове. Самите балове бяха отбелязани чак в края на юни, но за всяка гимназия поотделно. Организацията и отговорността за евентуални последствия също си поеха училищата.източник: в.Струма

Добавени коментари

Ей-й-й-й,голем началник тоа,бе! публикува:
02 Април 2021 | 17:20
"Обади се на Тиквата и он хоп! Затваря града. Дигне телефоне и хоп! Тиквата отваря градо." Затова в Банско си има и икономова,и световно,и хотелите работят,и Малин Бистрин си дума на лево,на десно... Абе,нема шо да си думаме! Мацуре НЕ ке си изберем!
Стойчо публикува:
01 Април 2021 | 15:03
Владо Кушлев не е никакъв трансдженър,той си е един обикновен педал!
Запознат публикува:
31 Март 2021 | 09:19
Икономов обясни на хората и харема ти от фейсбук зашо за 8 години немаш отпуснат и финансиран проект от правителеството, а си работил винаги с пари от общинския бюджет??? Защото с пари от общинския бюджет си крал безкрайно без да те проверява никой. Обясни това на трансджендъра В. Кушлева и курвите които ти лайкват глупостите на стената!Бърже
ДО боклука асен публикува:
30 Март 2021 | 08:49
Нещастна мижатурка! Мацурев убеди Борисов да затвори Банско миналата година за да оцелеем всички! Сега Мацурев убеди Борисов ДА НЕ ЗАТВАРЯ БАНСКО за да оцелее икономиката на града! Но ако искаш, много лесно сега Мацурев ще вдигне телефона и пак ще затворят Банско! Това ли искаш???? Гласувайте за Мацурев за едно СИГУРНО БАНСКО!!!! Да не позволим комунягите да се настанят в града ни!
асен публикува:
29 Март 2021 | 22:23
нека гласуват замацурев и тогава че им затворат и всичко заведения хотели всичко иде края на това мафиотско управление

Добавете Вашия коментар

TOP