"А" група започна с радост за "Ботев" (Пд), "канарчетата" сразиха големия съперник Локо с гол шедьовър

20 Февруари 2016 | 15:30
0 коментара
Спорт
А група започна с радост за Ботев (Пд), канарчетата сразиха големия съперник Локо с гол шедьовър

 

 

Футболистите на двата тима излязоха с фланелки „Дари надежда на Ники” в подкрепа на привърженика на „канарчетата” Николай Попов, който страда от левкемия. Отборите отбелязаха с минута мълчание паметта на легендарния Трифон Иванов, а публиката почете железния бранител, който ни напусна на 50-годишна възраст, с аплодисменти.

 

 

Срещата започна с атаки към вратата на "Ботев", но „канарчетата” успяха да реализират при първото си сериозно нахлуване в половината на Локомотив. В 8-ата минута Балтанов получи топката на над 20 метра от вратата, овладя на гърди и от въздуха изстреля неспасяем изстрел – 1:0.

 

 

„Смърфовете” отвърнаха с греда, която бе нацелена от Крум Стоянов. През първата част възможности се откриха и пред много активния Мансур Гай, но отбраната на "Ботев" се справи с тях.

 

 

Мариян Огнянов и Грегър Нелсън пък пропиляха добри възможности за „канарчетата”.

 

 

Тази първа част се запомни и с неприятен инцидент. Емил Гъргоров бе ударен от предмет, който бе хвърлен от агитката на "Ботев". Опитният играч се свлече на земята, а това вбеси бултрасите, които хвърлиха още предмети по него. Вероятно този инцидент ще донесе глоба на "Ботев".

 

 

Темпото на игра спадна в началото на второто полувреме, а първата реална опасност бе в 60-ата минута. Тогава Йордан Христов отправи много добър нисък диагонален удар, но Ел Харуби показа рефлекс и спаси.

 

 

До края на срещата опитите за атаки на двата тима приключваха рано,а  реални опасности пред двете врати не бяха създадени.

 

 

Треньорът на Локо Христо Колев пък изненадващо направи само една смяна в срещата и тя бе още през първата част. Въпреки негативния развой, той така и не предприе промяна в тима си.

 

 

С трите точки "Ботев" изпревари Локомотив във временното класиране и зае шестата позиция с 23. „Смърфовете” са седми с 20.

 

 

Ботев – Локомотив 1:0

1:0 Лъчезар Балтанов (8)

Добавете Вашия коментар

TOP