98 спирки снабдени с гласова сигнализация за разписанието на автобусите в Благоевград

18 Септември 2023 | 15:34
2 коментара
Общество
Благоевград
98 спирки снабдени с гласова сигнализация за разписанието на автобусите в Благоевград

98 спирки в Благоевград вече са снабдени с информационни табла, които позволяват на жителите в реално време да следят разписанието и движението на автобусите.

Съоръженията разполагат и с гласова сигнализация, а целта е да бъдат от полза и на хора в неравностойно положение.

 Контролен център, в който ще се извършва наблюдение на движението на градския транспорт, а информацията ще се предава своевременно към участниците в движението и пътниците чрез новите табла.

Поставяме едно ново начало, което ще бъде от изключителна полза за жителите и гостите на Благоевград. Интегрираният градски транспорт е нещо, от което наистина имаме нужда, за да отправим поглед към бъдещето.

Той ще помогне на хората да бъдат информирани по всяко време относно организацията и движението на автобусите. Освен това самата система дава възможност за прозрачност и контрол на процеса по превоз на пътници.

По време на събитието бяха представени и новият уеб сайт – https://blgtraffic.bg/bg, съдържащ информация за обществения транспорт, както и новосъздаденото мобилно приложение, което до дни ще може да бъде изтеглено от Google Play или Аpp Store.

Проектът е с бюджет от 5 634 666,22 лева, а продължителността на проекта е 48 месеца.

Интегриран градски транспорт на град Благоевград”, финансиран от Оперативна прграма „Региони в растеж” 2014-2020, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие съгласно сключен на 10 октомври 2019 г

Добавени коментари

Светла публикува:
29 Септември 2023 | 13:04
Нямам думи ... да бяха направили детски площадки и спортни игрища вместо тази глупост. Но важно е че са усвоили парите от Европа.
Йордан публикува:
29 Септември 2023 | 13:02
Калкулирано излиза че на една спирка едно табло струва 56000 лв Все си мислех че един нов добър автомобил е толкова. Но явно таблата са много иновативни и ние сме сред първите които ги интегрират в света , та за това струват толкова !?!?

Добавете Вашия коментар

TOP