942 ексченгета на опашка за 20 заплати накуп

18 Юли 2015 | 08:16
0 коментара
Общество
942 ексченгета на опашка за 20 заплати накуп

Точно 942-ма бивши служители на МВР чакат на опашка за изплащане на забавеното им обезщетение от 20 заплати накуп, които по закон се дават при напускане на системата. Това отчете вицепремиерът и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова по време на парламентарния контрол, съобщава „Монитор”.

Става дума за хора, пенсионирали се или излезли по други причини от структурите на МВР от средата на 2014 година досега. Според представената статистиката обезщетенията си не са получили половината от всички напуснали системата през този период. Причината е, че липсват средства, изясни Бъчварова. И побърза да подчертае, че единственият критерий за изплащане на забавените пари е хронологичният.

Вицепремиерът изнесе данни и за работата на ГДБОП от края на февруари, когато дирекцията бе прехвърлена обратно от ДАНС към МВР. За близо 5 месеца са били разбити 17 организирани престъпни групи с 80 бандити в тях. Общо под наблюдение на ГДБОП са били 277 мафиотски структури с над 1300 души в тях.

След парламентарния контрол вчера Бъчварова трябваше да замине за границата с Турция, за да направи първа копка на доизграждането на оградата срещу незаконно преминаващите бежанци./БЛИЦ

Добавете Вашия коментар

TOP