90 студенти остават в кампуса на АУБ

24 Март 2020 | 10:17
0 коментара
Общество

90 студенти няма да напускат кампуса на Американския университет в Благоевград. Те няма да се приберат по домовете си. Изявили са желание да останат. Само един от тях е с българско гражданство, но живее в Италия. Той също е предпочел да остане в страната ни, където ситуацията с коронавируса е много по-спокойна в сравнение с тази на Апенините.

„Тези студенти остават по различни причини. Някъде са затворени границите, в други държави пък е пикът на коронавируса и за тях ще има по-голям риск. Някои изтъкват и лични причини. Те ще бъдат настанени в две от сградите на кампуса, целта ни е да са по един в стая. Всички са длъжни да се съобразяват с всички въведени мерки срещу разпространението на коронавируса”, уточниха от университета.

Студентите няма да посещават стола, за да няма струпване на хора. Те ще поръчват меню и ще го получават на строго определени места в общежитията. Младежите не бива да излизат навън, ако това не се налага. За всички нови мерки, които се въвеждат от Националния оперативен щаб, ще бъдат известени на момента по имейла от ръководството на Американския университет. В университета ежедневно се дезинфекцират помещенията по няколко пъти, мери се температурата на студенти, преподаватели и персонал, носят се предпазни маски, съобщава кмета.бг.

Заради въведеното извънредно положение у нас АУБ ще завърши академичната 2019/2020 г. без провеждането на присъствени занятия, а изцяло виртуално. Дистанционна форма на обучение беше въведена на 9 март.

Добавете Вашия коментар

TOP