9 ранени след атака с киселина в Лондон, сред ранените има жена, две деца и полицаи

01 Февруари 2024 | 12:45
0 коментара
Криминално
България
9 ранени след атака с киселина в Лондон, сред ранените има жена, две деца и полицаи

Две деца, майка им и трима полицаи са ранени след атака с "разяждащо вещество" в Клафъм, Южен Лондон. Трима граждани, които отишли да помогнат, също са пострадали. От пожарната съобщават, че са били извикани след съобщение за "химически инцидент" и са оказали спешна помощ на жена и двете ѝ деца.

Снимки от мястото на инцидента показват автомобил с отворени врати по средата на пътя. Хеликоптер участва в издирването на отговорното лице.

Инцидентът се е случил малко преди 19:30 ч. на "Лесар Авеню", улица, която минава от южната част на "Клапам Комон".

"Имаше мъж в бяла кола с две деца. Изглеждаше така, сякаш се е опитал да прегази жена. Бяха се скарали. Едното момиче отзад беше опряло ръка на прозореца - вижда се следата върху колата. Той сграбчи едно от двете деца, сграбчи го насила и го блъсна на земята. След това дамата изкрещя "Очите ми! Очите ми! Обадете се в полицията, очите ми! След това го видях да бяга. Всичко беше толкова травмиращо", разказва очевидец, пожелал да остане анонимен, пред Sky News.

Друг свидетел описва как се е опитал да измие химикала от лицето на жената.

"Беше ужасно. Първо един мъж грабна детето си, момиченце на две или три години, от бяла кола. Той я хвърли на земята два пъти! Това беше най-лошото нещо, което някога съм виждал. След това мъжът хвърли нещо по жената. Тя крещеше: "Очите ми! Очите ми! След това изтичах в къщата си, взех бутилка с вода и я залях с вода в очите. Устните ѝ бяха черни. Кожата ѝ изглеждаше изгоряла. След това преследвах мъжа до половината на улицата. Бях обут в чехлите си, така че не стигнах много далеч", казва той пред Sky News.

Партньорката на свидетеля, жена на около 20 години, твърди, че върху нея също са паднали капки от веществото.

"Току-що се върнах от болницата. И двамата бяхме там. Бях и с едно от децата, които той хвърли на земята. Нейната отговорност падна върху мен", казва тя.

По данни на службата за спешна помощ на мястото на инцидента е оказана помощ на общо девет души, а петима са откарани в голям травматологичен център. Още трима са били откарани в местна болница, а един е бил изписан на място.

"Привличаме ресурси от целия Метрополитен, за да заловим това лице, и продължаваме работата по установяване на причините, довели до този ужасен инцидент", заяви инспектор Александър Касъл. Той смята, че веществото е "разяждащо", но тестовете продължават. Според детектив Касъл нараняванията на полицейските служители не изглеждат сериозни.

Местните съветници Алисън Инглис-Джоунс и Бен Къртис благодариха на службите за спешна помощ за бързото отцепване на мястото на инцидента и заявиха, че са "напълно невярващи и шокирани от случилото се".


Източник: Sky News 

Добавете Вашия коментар

TOP