9 елхи, представящи видовете дела, красят Съдебната палата в Благоевград

14 Декември 2020 | 16:44
0 коментара
Култура

На 10 декември Окръжен съд – Благоевград отбеляза по иновативен начин “Деня на отворените врати”.

Предвид пандемичната обстановка, като съвременна институция, Съдът подготви виртуална обиколка и включвания на ЖИВО от съдебната палата. 

Денят на отворените врати в Благоевград  стартира с включване на живо във фейсбук страницата на Съда от партерния етаж на Съдебната палата.

В „Деня на отворените врати“ ученици от 7. СУ „Кузман Шапкарев“ изненадаха съдиите и съдебните служители с иновативна коледна изложба. Композицията представлява 9 елхи, представящи видовете дела, като цветът на всяко коледно дърво отговаря на материята на съответното дело. А играчките към елхите символизират законите, използващи се в съответната правна материя.

Председателят на Окръжен съд – Благоевград Катя Бельова приветства учениците, а те от своя страна направиха презентация на изготвената от тях тематична коледна изложба, като й връчиха ръчно изработена картичка.

Творенията са изработени като част от Образователната програма „Съдебна власт – информиран избор и гражданско доверие, отворени съдилища и прокуратури“.

Добавете Вашия коментар

TOP