85 хиляди лева е получила Община Симитли по фонд "Солидарност" на ЕС за възстановяване на щети от миналата зима

24 Януари 2016 | 07:58
0 коментара
Общество
85 хиляди лева е получила Община Симитли по фонд Солидарност на ЕС за възстановяване на щети от миналата зима

85 хиляди лева е получила Община Симитли по фонд "Солидарност" на Европейския съюз (ЕС) за възстановяване на щети от миналата зима. Това каза за Pirinsko.com общинския кмет Апостол Апостолов.

По думите му, сумата вече е използвана, тъй като е била предвидена за възстановяване на авариите, които са се получили от наводненията през изминалата година.

„Ние вече сме изразходвали тези средства за брегоукрепване, изграждане на пътища, които бяха отнесени, за изграждане на мост, който също бе отнесен и същност сега по фонд „Солидарност“ бяха възстановени средствата, които общината изразходва, за да преодолеем последиците от наводненията“, каза още Апостолов.

Той допълни, че възстановените средства също ще бъдат използвани с цел превенция от нови наводнения, тъй като при новото топене на снеговете е възможно да възникнат проблеми.

„Вече сме предприели превантивни мерки, като сме направили предпазна дига, която е доста солидна и колкото и да дойде реката едва ли ще успее да я разруши“, допълни Апостол.

Градоначалникът посочи, че незаконните постройки, изградени в близост до коритото на реката и в самото него, които миналата година създадоха проблеми в Община Симитли вече са премахнати.

Апостол Апостолов добави още, че от общината съветват хората да не правят такива постройки, защото е доста рисковано и опасно.

Добавете Вашия коментар

TOP