81 партии и 3 коалиции са подали документи за местния вот

09 Септември 2015 | 20:29
0 коментара
Политика
81 партии и 3 коалиции са подали документи за местния вот

81 партии и 3 коалиции са подали документи за регистрация за местните избори в ЦИК. Крайният срок изтече днес в 18 ч., пише „24 часа“. До 14 септември пък е срокът за желаещите да участват в разяснителната кампания за националния референдум за електронното гласуване.

До 25 септември общинските избирателни комисии трябва да назначат съставите на секционните. Според решението на ЦИК в тях ще учасват до 7 членове в секциите с до 500 избиратели и до 9 - в тези с над 500 избиратели. Според разпределението ГЕРБ ще имат 35,3% от членовете на комисиите в страната, БСП - 16,5%, ДПС - 15,3%, Реформаторският блок - 9,7%, Патриотичният фронт - 7,5%, ББЦ - 5,9%, а “Атака” и АБВ - с по 4,6%.

ОИК трябва да изпратят до 22 септември в ЦИК списък с кандидатските листи за проверка.

ГЕРБ се регистрира първа вчера в софийската комисия. “Спазваме традицията първи да внесем документи, както ще бъдем и първа политическа сила на местни избори в София”, заяви областният координатор на ГЕРБ в столицата Цветомир Паунов. 

“За ГЕРБ е важно в СОС да има ясно мнозинство, което носи отговорност. Известно е как когато има задкулисно и безпринципно плаващо мнозинство, това ощетява града ни. Тъмните сделки на София, които ограбиха гражданите, се случиха в годините, когато се следваха лични интереси, а не тези на града”, каза председателят на групата съветници от партията в СОС Малина Едрева.

Добавете Вашия коментар

TOP