800 туристи останаха без чадъри и шезлонги на „Златна рибка”

02 Юли 2020 | 18:37
0 коментара
Общество

Близо 800 български и германски туристи останаха без чадъри и шезлонги на плаж „Златна рибка” край Созопол, предаде БНР. Законови процедури пречат на новоизбрания концесионер „да влезе във владение” на бреговата ивица.

Според Иван Несторов, който е управител на един от хотелите в района, още през ноември миналата година на стария концесионер на плажа са преведени 60 хил. лв. за плажни принадлежност за целия летен сезон. През февруари тази година обаче Министерството на туризма решава да прекрати договора си с въпросната фирма.

И до днес в сайта на туристическото ведомство липсва информация относно новоизбрания концесионер, въпреки че търгът е минал и има компания победител. Именно поради тази причина хотелиерите настояват да получат разрешение да наредят чадъри и шезлонги по плажната ивица и да поддържат чистотата на плажната ивица за своя сметка, докато окончателно бъде определен концесионер на мястото. Министерството на туризма обаче им връща отговор, че ако го направят – подлежат на глоби.

Засега на туристите са предоставени портативни чадъри, които да поставят на плажа, и е извършено ръчно почистване на ивицата. Недоволството на гостите обаче не закъснява като то е стигнало и до Бургаската регионалната туристическа камара (БРТК).

„Имаме четири жалби от туристи”, коментира представителят на УС на БРТК Евелина Пулева.

Добавете Вашия коментар

TOP