800 хиляди лева за фестивален туризъм и динозаври в Благоевград

04 Май 2023 | 08:07
1 коментара
Бизнес
Благоевград
800 хиляди лева за фестивален туризъм и динозаври в Благоевград

Кметският екип в Благоевград залага на фестивален туризъм. Легендарният барабанист на Дийп Пърпъл - Ян Пейст, ще е на сцена в областния център през септември. Очаква се да гостуват изявени изпълнители от Балканската и световната музикална сцена", обявиха от екипа на кмета Илъко Стоянов.

Цеца Величкович, Деспина Ванди, Васил Найденов и Силвия Кацарова, са само част от имената на изпълнителите, които ще се включат в различни фестивални прояви това лято. Основен акцент в лятната развлекателна програма на общината ще бъдат децата, увери Силвия Домозетска. Сред предвидените атракции е и популярният Динопарк с неговите „живи динозаври“. Все още не е решено каква да е цената на билетите за атракцията.

Отбелязването на 30-годишнината на Биг Бенд - Благоевград и половинвековния юбилей на БНР – Радио Благоевград, също са част от културната програма на общината. Няколко локации са определени за различните музикални и фестивални програми - парковете "Бачиново", "Македония, площадите и квартал "Вароша". 800 000 лева са заложени за финансирането на отделните прояви, толкова колкото е било предвидено в общинския бюджет.

Добавени коментари

gan4o публикува:
04 Май 2023 | 08:12
osemstotin ciri da im izleznat za kitki eden milion za pevici a za dupkite v grado elate v alen mak da vidite s4upih si taksito da vi eva makqta

Добавете Вашия коментар

TOP