8 делегати от Благоевградско участваха във възстановителния конгрес на НДСВ, който избра за лидер Станимир Илчев

23 Януари 2023 | 07:51
0 коментара
Политика
8 делегати от Благоевградско участваха във възстановителния конгрес на НДСВ, който избра за лидер Станимир Илчев

Бившият шеф на пресцентъра на АУБ Станимир Илчев беше избран за председател на НДСВ на възстановителен конгрес, който се проведе в събота в същата зала – на Федерацията на научно-техническите съюзи в София, в която преди 22 г. се зароди царската партия. Симеон Сакскуборготски не присъства, а изпрати поздравителен адрес.

В конгреса, определен като възродителен, участваха 164 делегати, 8 от тях са били от Пиринско, половината от Благоевград. В групата са били ексдепутатката Марина Дикова, областният координатор Красимира Тагарева, д-р Мария Радойкова и др. На конгреса са приети нова програма, промени в устава и са избрани ръководни органи. Красимира Тагарева е избрана за член на Контролния съвет, а в Националния съвет влиза софийският строителен предприемач Атанас Гиздов, който е родом от Сандански.

„Тепърва ни чака много работа за възстановяване на организациите по места“, каза д-р Мария Радойкова, бивш директор на болницата в Гоце Делчев.

Пред репортер на „Струма“ новият лидер на НДСВ Станимир Илчев заяви, че ще разчита на опитни партийни кадри, както и на подрепата на строителния предприемач Атанас Гиздов, който се занимава с реставрация на паметници на културата.

„Като човек от този край, той обеща да помага. Благоевградската организация е сплотена и мотивирана. Знаете, че ми е легнала на сърцето. От тук бях избран за първи път за народен представител. Сигурен съм, че ще постигнем добри резултати на предстоящите парламентарни избори. Няма да имитираме големите партии. Ще привличаме хора, които споделят нашите виждания и ценности”, заяви новият лидер Станимир Илчев.

Припомняме, че неговата политическа кариера започна преди 21 г. от Благоевград, където до 2001 г. беше директор на отдел „Връзки с обществеността” в АУБ. Станимир Илчев беше два пъти народен представител, като в 39-ото НС бе избран от листата в Благоевград, а в 40-ото НС от Габрово, като впоследствие беше два пъти и евродепутат. 

БЕТИНА АПОСТОЛОВА в.Струма

Добавете Вашия коментар

TOP