70-годишният мъж, ранен от похитителя в село Вълково е с опасност за живота

04 Октомври 2023 | 09:11
0 коментара
Криминално
Благоевград
70-годишният мъж, ранен от похитителя в село Вълково е с опасност за живота
70-годишният мъж, който бе ранен от похитителя в село Вълково е с опасност за живота, каза по време на брифинг главният комисар на МВР Живко Коцев, предаде  "Фокус“. Пострадалият се транспортира към болница "Пирогов“.

От думите на главният секретар на МВР стана ясно, че ще бъде образувано досъдебно производство за опит за убийство. Предстоят процесуални действия, както и документиране на цялостната престъпна дейност на 41-годишния похитител от град Лом. МВР ще работи съвместно с Прокуратурата по случая, каза още Коцев.

"Похитителят е обезвреден с професионално майсторство и с психологическо въздействие. За тези часове успяхме да съберем максимално информация за неговата личност. Установихме, че е лежал в психиатрично заведение, тоест той е изключително опасен. Благодарение на разговорите с психолозите, успяхме да стигнем до успешния край на операцията. Всеки по веригата се е справил успешно – от първия миг, в който е получен сигнала. Интересното в случая е, че самият похитител сигнализира органите на МВР за това, което е направил и дори в момента, когато споделя извършеното от него, произвежда изстрели“, добави главният секретар на МВР.

По думите му ситуацията е била високорискова и е създала реално опасност за живота и здравето на мнозина.

"Имаше реален риск, както за колегите, които водеха преговорите, така и за двете похитени жени“, уточни Коцев.

Във връзка със заплахите, които похитителят е отправил в социалните мрежи часове преди инцидента, главният секретар на МВР коментира, че предмет на разследване ще бъде дали е имало сигнали, свързани със заплахите, които 41-годишния мъж е отправял в социалните мрежи.

В рамките на огледа на местопроизшествието предстои да бъде установено и дали похитителят е има в себе си взривни устройства, както твърдеше във видеото, което излъчваше на живот от мястото на инцидента. Към момента това, което е потвърдено е, че същият е имал два пистолета и хладно оръжие.

41-годишния мъж от Лом има криминално минало – регистрации за унищожаване и повреждане, както и за незаконно притежание на оръжие. Има и условна присъда.

Добавете Вашия коментар

TOP