7 пожарни и 35 огнеборци овладяха горящите халета на "Мантар" в Марикостиново

26 Април 2017 | 21:58
0 коментара
Общество

Пожарът в Марикостиново вече е овладян, но гасенето все още продължава и към момента.

Огнената стихия е възникнала в хале около 4 декара. Самото хале е разделено на две, в едната част има цех за производство на хартиени кутии, а в другата – цех за производсто на алуминиева дограма. Пожарът е възникнал в цеха за кутии. Не е допуснато да обхване съседния цех. Цехът е собственост на гръцка фирма.

В гасенето на пожара са включени седем екипа от РСПБЗН-Петрич, РСПБЗН-Сандански и РСПБЗН-Благоевград.

 На място е и директорът на ОДПБЗН Георги Пармаков, както и секретарят на община Петрич. Причините за пожара все още не са установени, предстои оглед.

Както Pirinsko.com съобщи по-рано днес, около 17:35 часа днес е получен сигнал за пожар в хале, находящо се в с.Марикостиново, общ.Петрич, собственост на петричкия бизнесмен С. Мантарлиев. Халето е пригодено за извършване на две производствасъобщиха от пресцентъра на ОД на МВР-Благоевград. 

За щастие до момента няма пострадали хора, но на място има линейка за пожарникарите, които влизат в огромното хале с противогази. Един от тях бе леко обгазен и се наложи да бъде обдишан с кислород. Огромен задушлив облак дим се носи във въздуха в посока Сандански. "Засега огънят е локализиран", заяви комисар Пармаков.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ!

Добавете Вашия коментар

TOP