7 храни, които успешно заместват лекарствата

27 Септември 2020 | 11:37
0 коментара
Любопитно

При кашлица, кариес, проблеми с ерекцията и дори за дълголетие – вече има „лекарство“ за всичко! Но в миналото, когато медицината е била още много „млада“, а болестите лошо проучени, пациентите са били лекувани с лапи за краста и опашки на плъхове, но и с комбинации от доста познати продукти.

Оттогава краката на жабата по някакъв начин не са се утвърдили в медицината, но някои храни потвърждават и до ден днешен своята стойност не само за утоляване на глада, но и като лекарство.

Предлагаме ви 7 вкусни начина за справяне с често срещани заболявания – но за всеки случай ви напомняме: не забравяйте да посетите лекар. 

При кашлица

Няколко парчета черен шоколад ще се справят с кашлицата много по-добре от специалните сиропи.

 

Проучване от университета в Хал потвърди, че алколоидът тебромин, който е част от лакомството, успокоява кашлицата много по-добре от кодеина, просто като обгръща нервните окончания на ларинкса.

Кашляте ли? Яжте шоколадово блокче.

Махмурлук
 
Не, не кисели краставички или бира – зелените водорасли Chlorella се справят най-добре с алкохолна посттоксикация. Това растение побеждава всички конкуренти с един факт: хлорофилът, съдържащ се в големи количества, е в състояние да спре махмурлука дори преди да се появи.

Просто разбъркайте водораслите на прах (предлагат се от аптеката) с вода и лимон, изпийте и се насладете на партито. Количеството обаче не трябва да се надвишава и да се прекалява

При кариес

Сокът от цвекло е смел воин, способен да предпази зъбите ни от кариес и да направи емайла по-силен и по-устойчив на външни влияния. Всичко е в солите на азотната киселина, с които напитката е богата: млечнокиселите бактерии, основните врагове на нашите зъби, не могат да ги издържат.

Затова просто пийте малко сок от цвекло всеки ден и ще имате перфектна усмивка.

За добър секс

Мъже, страхотна новина: Изследванията показват, че две чаши бира са изключително полезни за качеството на секса. Първо, повишават либидото и, второ, фитоестрогените, съдържащи се в напитката, спомагат за забавяне на еякулацията и удължаване на времето на леглото.

Основното нещо, най-важното е да не се увличате: помнете, две чаши!

При безсъние

Имате проблеми със заспиването? Често ли се събуждате през нощта? Хапвайте на вечеря твърдо сварени пилешки яйца – това трябва да помогне.

Аминокиселината триптофан, която е богата на този продукт, има изключително благоприятен ефект върху качеството на съня и помага за преодоляване на безсънието. Основното нещо е да ядете яйцата няколко часа преди да заспите. Лека нощ!

За концентрация

Изморен ли си? Не можете да се концентрирате? Не посягайте към кафето – вместо това си налейте чаша портокалов сок: съдържащите се в него флавоноиди ще ви държат енергизирани до шест часа.

Невероятен, но подкрепен от изследвания, е фактът, че пиенето на портокалов сок ви помогна да се справите по-добре при тестове и упражнения.

За дълголетие

С 26 месеца – животът ви ще бъде по-дълъг за този период, ако от утре поне два пъти седмично започнете да ядете риба или морски дарове.

Това са резултатите от проучване, проведено от учени от Харвардския университет в продължение на 16 години. Съгласете се, това е направо страхотна новина./ zdrave.to

Добавете Вашия коментар

TOP