7 фирми, регистрирани в апартамента на семейство в Разлог, са в черния списък на НАП с над 75 млн. лв. дълг

09 Юли 2021 | 08:03
4 коментара
Общество

Фирми, регистрирани в Разлог, са сред длъжниците в черния списък на НАП с неуредени публични задължения за над 20 млн. лева всяка. Сред най-големите длъжници на приходната агенция са „Промишлени суровини” ЕООД със задължения от 31 974 066 лв., „Скрапметал” ЕООД със задължения 20 603 460 лева и „Миладинов и КО” със задължения от 19 955 181 лева.

Интересен е фактът, че седалището и адресът на управление на фирмите е един и същ. По данни от Търговския регистър те са регистрирани в жк „Саровица“, бл. 6, ет.3, ап. 8 в Разлог. Едноличният собственик на капитала също е един и същ и за трите фирми – това е регистрираното в Панама дружество „АССА Инвестмънт Мениджмънт” АД, чийто президент е Хавиер Адан Ривера Фернандес. И трите дружества са в ликвидация и имат назначен от съда ликвидатор.

На същия адрес в Разлог има още две фирми, чийто едноличен собственик отново е панамското дружество. Те също са със солидни задължения, но все още действащи. Това са „Металекспорт” ЕООД със задължения към НАП от 1 892 476 лева и „Рентконсулт” ЕООД със задължения 819 837 лева.

И петте дружества са с капитал от по 5 хиляди лева, а собственикът на апартамента, в който са регистрирани, е Николай Аврамов. Името му е вписано и като пълномощник на едноличния собственик в актуалните учредителни актове на петте дружества.

На адреса на апартамента си Аврамов е вписал и собствена фирма – „Екобултрон“ ЕООД, на която е управител и собственик. Тя е регистрирана с капитал от 50 лева и също е длъжник на приходната агенция с неуредени публични задължения в размер на 148 713 лева.

Общият размер на задълженията на обявените в ликвидация три дружества е в размер на 72 532 707 лева. Тези пари едва ли ще постъпят в държавната хазна. Фирмите фигурират в списъка на длъжници на НАП, които нямат имущество, върху което може да се наложи обезпечение, и нямат вземания от банки и трети лица. В същия списък са и действащите три фирми, чиито задължения към края на май тази година са набъбнали и възлизат на общо 2 861 026 лева.

Общо 25 са фирмите от Разлог, вписани в т.нар. първи списък на НАП, където фигурират длъжниците без имущество, което да обезпечи дълговете им.

Справка в община Разлог показва, че в апартамента в кв. „Саровица” са регистрирани общо 4 лица – Аврамов, съпругата, синът му и неговата майка. За него съкварталци споделиха, че се занимава с инсталиране на видеонаблюдение и ремонт на компютри, а преди години е имал и малък шивашки цех с няколко работнички. Споделиха, че не знаят дали семейството живее в апартамента, или в родното село на майката – Долно Драглище.

Фирми със седалище в Разлог фигурират и сред длъжниците, вписани в т.нар. втори списък на приходната агенция. Вписаните в него юридически лица разполагат с имущество, върху което приходната агенция е наложила обезпечение, но то не покрива размера на задължението. В този списък има още девет фирми, регистрирани в Разлог, сред тях и поредната в апартамента на Аврамов – „Сами-Александър Николов“ ЕООД. Дружеството също е собственост на мъжа, но задълженията му са доста по-малки и възлизат на 76 345 лева.

Най-големият длъжник в списъка е „Би Ди Би 3“ ЕООД, представлявана от лицето Радослав Иванов. Едноличен собственик на капитала отново е чуждестранно юридическо лице – “КЕЙ АЙ КЕЙ ФЪНД МЕНИДЖЪРС, САЩ. Дружеството е регистрирано на ул. „Екзарх Йосиф“, а задълженията му възлизат на 2 840 427 лева.

Над 10 милиарда са задълженията към НАП, които фирмите дължат и не са изплатили в срок. На голяма част от тях най-вероятно дълговете ще бъдат опростени поради невъзможност да бъдат събрани, а списъците на приходната агенция наброяват десетки хиляди фирми длъжници. В първия те са близо 15 хиляди, а във втория – над 3 хиляди.в.Струма

Добавени коментари

Недосегаемите публикува:
12 Юли 2021 | 15:02
Самият Ал Капоне е вкаран в "Алкатраз", точно и само заради данъци, въпреки стотиците убииства! Когато има кой и знае как да се приложи закона всичко ще си дойде на мястото.
Полицая публикува:
10 Юли 2021 | 22:54
Така наречения "Блейката " ,супер измамник
Пешо публикува:
10 Юли 2021 | 17:13
Закон няма! Ако се промени закона (няколко са ТЗ, НПК, ДОПК, ЗСч .... ). Няма да е така, но тогава всички ще са под ножа!
Иван публикува:
09 Юли 2021 | 09:28
Най-малкото,което може да се направи тези двамата да бъдат вкарани в кауша за по 20г.,та следващите ,които се захванат с подобни начинания да го имат напредвид!!

Добавете Вашия коментар

TOP