7 безотказни трика да научите чужд език за 7 дни

30 Август 2016 | 08:58
0 коментара
Любопитно
7 безотказни трика да научите чужд език за 7 дни

Какво е възможно да направите за седмица? Ако посветите седем дена на една цел, колко амбициозни можете да станете, за да я постигнете? Това са въпросите, които близнаците Матей и Майкъл Йолдън са си задали, когато решили да научат турски език за една седмица, пише Babbe, цитиран от bgonair.bg.Момчетата, които знаят много езици, дават 7 съветa как може да се справите с това начинание за седмица.

1. Трябва да знаете защо го правите

Поука: От самото начало ясно трябва да определите целта си, а след това да съставите план за постигането й.

2. Хвърчащи бележки

Поука: Започнете веднага да правите бележки и етикети на новия език на предметите от обкръжаващата ви среда. 

3. Учете с партньор

Поука: Има няколко добри предимства да имате партньор, с който да следвате една и съща цел. Независимо дали ще се мотивирате от конкуренцията или чувството на взаимна отговорност, самото присъствие на "съученик" може да окаже достатъчен натиск за постигането на целта.

4. Създайте си мини-мотивация

Поука: Необходимо е да си създадете "решителни точки" в плана си за постигането на целта. Те трябва да бъдат малки предизвикателства, които да отбележете в речника си. Удовлетворението, че сте се справили с тях, ще ви бъде като мотивация, за да се справите с по-сложни неща.

5. "Изяжте" езика

Поука: Намерете начин да обвързвате всичко, което научите. Обградете се с храна, музика и филми, свързани с езика, така че и през свободното си време да учите.

6. Използвайте това, което вече знаете

Поука: Колкото повече обработвате и използвате новата информация, толкова е по-вероятно да я запомните. Можете да използвате паралели и да сравнявате езиците, които вече знаете - с новия.

7. Търсете още източници за учене

Поука: Не забравяйте, че и вие сами можете да си създадете навици и източници за научаване.

Близнаците са прекарали много време, погълнати в книги, компютри, приложения, правили са упражнения, слушали са турски радиостанции и са коментирали футболни мачове на турски в социалните мрежи.

Няма окончателен метод за научаването на език и някакъв специален метод, който ще ви научи да говорите с лекота. Езикът е в писането, говоренето, слушането и четенето.

Опитвайте нещо ново всеки ден. Слушайте радио, прочетете статия от вестник, на езика, който учите. Направете импровизиран театър пред близките си, говорете за себе си, докато готвите. Разнообразявайте ученето като добавяте нещо от себе си!БЛИЦ

Добавете Вашия коментар

TOP