64-год мъж е в болница след зрелищна каскада в хаджидимовското село Абланица

24 Април 2024 | 11:05
0 коментара
Криминално
Благоевград
64-год мъж е в болница след зрелищна каскада в хаджидимовското село Абланица
 
  1. На 23.04.2024 г. около 11:00 часа в с. Абланица е станало ПТП, при което лек автомобил Фолксваген Голф с 67-годишен водач от същото село, излизайки от крайпътна територия /дворно място на фирма/ е отнел предимството и е блъснал лек автомобил Ауди А3 с 39-годишен водач от гр. Гоце Делчев.
  2. В резултат на удара, лекият автомобил Фолксваген Голф и лекият автомобил Ауди А3 са блъснали лек автомобил Ауди А4 и лек автомобил Ситроен Берлинго, които били паркирани в дясно на платното за движение.
  3. При инцидента, с черепно-мозъчна травма и комоцио е пострадал 64-годишният водач на лекия автомобил Фолксваген, който е настанен за лечение в МБАЛ-Гоце Делчев без опасност за живота. На него и на 39-годишния водач на лекия автомобил Ауди А3 са направени проби с технически средства за употреба на алкохол, които са отрицателни.
  1. При проведена през вчерашния ден специализирана полицейска операция по линия на противодействие на съхранението и разпространението на наркотични вещества, от криминалисти при РУ-Гоце Делчев е проверена дървена барака в землището на с. Дебрен, ползвана от двама младежи на 18 и 17 години от с. Дебрен, където е открита около 47 грама суха тревиста маса, реагираща положително на марихуана. От органите на реда е проверено и жилище в с. Дебрен, обитавано от 17-годишния младеж, където са намерени и иззети около 29 бр. полиетиленови свивки, съдържащи общо около 32,66 грама амфетамин и електронна везна.
  2.  
  3. Двамата младежи са задържани със заповед за задържане до 24 часа, като в хода на работата по случая е установено, че през месец март и месец април тази година 18-годишният е разпространил на две лица съответно около 10,6 грама амфетамин на едното и около 3,7 грама марихуана – на другото.
  4.  
  5. За случая е уведомена ОП-Благоевград. Образувано е досъдебно производство.

Добавете Вашия коментар

TOP