60 години страст или какво е общото между футбола и барабаните

10 Април 2024 | 18:30
0 коментара
Общество
Благоевград
60 години страст или какво е общото между футбола и барабаните

60 години на сцената с барабани в ръка - това е животът на известния благоевградски музикант Ивайло Романов – Пелето. На 29 април той подготвя юбилеен концерт, по случай 70-годишнината му, роден е на 27 април 1954 година.

Едва 10 годишен започва да се занимава с барабани, естествено по наследство, неговият баща  е бил тъпанджия. Така се стекъл животът му, че вече толкова години музиката е неговият живот. 

Малко известен факт е, че виртуозът на барабаните Пелето на младини е бил и футболист. Играел не къде да е, а в „Беласица“ Петрич  и точно там го нарекли Пелето.

Спомня си, че неговата игра на терена била като бразилски танц. Признава обаче, че футболист от него не е станало, но пък футболът, както и другата му страст – музиката, остават на сърцето му.

А кариерата му започва през 1978 година, тогава става част от състава на ансамбъл „Пирин”, поканен лично от легендарния ръководител проф. Кирил Стефанов. Именно там израства като музикант и професионалист.

Редица музиканти се учат от него, един от неговите ученици е Иван Цонков от Благоевград, който 12 години е бил в състава на оркестъра за народна музика към БНР. За своя учител той казва: „Той е неподправен, неповторим, но и постоянно иновативен, музикант с главно М“.\БНР

Добавете Вашия коментар

TOP