6 плюса на това да сме домошари

18 Ноември 2023 | 09:19
0 коментара
Любопитно
България
6 плюса на това да сме домошари

Сигурно имате приятел или познат, който рядко ходи на кино, предпочитайки времето сам у дома. Той не завижда на нечии снимки от приказния Бали, а спокойно се разхожда в парка след работа.

Знаеш ли, не е нужно да го съжаляваш, а по-скоро да възприемеш неговите навици. Понякога е добре за всички нас да бъдем домошари. И ето ги и плюсовете.

Можеш да разбереш себе си

Ако постоянно сте на работа, имате голям брой делови срещи, преговори, постоянна комуникация с голям брой хора, то често не ви остава време за себе си. Оставането вкъщи поне за ден-два, а по-добре за седмица, ще ви позволи да презаредите батериите си, да разберете какво искате за дълго време. Ще можете да направите нещата, за които постоянно мислите. И нямаме предвид общо почистване. Например, прочетете книга, която от дълго време стои на бюрото ви. Започнете най-накрая да пишете роман, защото сюжетът му вече не дава покой дори в сънищата.

дом галерия платена
дом галерия платена
 

Ще имате време да разглобите претъпкания с дрехи гардероб. В процеса, между другото, ще се родят нови образи. Не говорим за сериал, който искате да изгледате не два епизода вечерта, а целия сезон. Сега имате време за това. Основното е да освободите дните изцяло за себе си, да не си уговаряте срещи, да не обещавате нищо на приятели.

Ще имате време да приготвите храна

Съгласете се, че домашно приготвената храна е много по-различна от тази в кафенетата и ресторантите. Тя магически се оказва по-вкусна, а самата храна е по-здравословна. В крайна сметка за себе си избираме месо без вени, пържим в зехтин, а зеленчуците в салатата нарязваме на ситно. Един домошар винаги има минута за приготвяне на храна, и то дори не едно ястие, а няколко (ако семейството е голямо). В противен случай защо ви е фурна, вградена в котлона?

Ще имате време да направите всичко наведнъж

Намирайки се на дистанционна работа, вече не е необходимо да ходите в офиса, така че ще имате време да правите няколко неща наведнъж. Между работата има време да хвърлите прането в машината, да избършете праха, да полеете цветята, дори да изгладите котката. И всичко това, без да се налага да си взимате отпуск от работа.

Ще спестите пари

Работата от вкъщи или на почивка за известно време ви превръща в домошар, така че не е необходимо да харчите пари за обществен транспорт, бензин (ако имате кола), кафе и ресторанти. Изчислете каква прилична бюджетна линия е това.

Ще можете да се отпуснете

Вкъщи не е нужно да мислите за външния си вид и да се обличате. Можете просто да се отпуснете, да облечете любимия си домашен комплект със забавен десен. А също така да дадете почивка на лицето и косата си. В края на краищата гримът и сложният стайлинг също са излишни.

7 начина да останем продуктивни при работа от вкъщи
7 СНИМКИ
хоум офис
хоум офис
хоум офис
хоум офис

Ще обръщате повече внимание на семейството си

Няма да губите време в задръствания, няма да закъснявате на работа, а вечер, когато се събират всички съквартиранти, ще можете да обърнете внимание на всички. Това укрепва семейните връзки, превръща ви в сплотен екип.

Източник: Рамблер 

Добавете Вашия коментар

TOP