6 от 9 улици в топ центъра на Благоевград са с избрани строителни фирми за реконструкция и ремонт на ВиК мрежата

17 Април 2023 | 11:02
11 коментара
Общество
Благоевград
6 от 9 улици в топ центъра на Благоевград са с избрани строителни фирми за реконструкция и ремонт на ВиК мрежата

Шест улици в топ центъра на Благоевград имат избрани изпълнители, които да извършат реконструкция и основен ремонт на ВиК мрежата. В началото на годината Общината обяви обществени поръчки за избор на строител общо за 9 улици, сред които карето под Джамията, до площад „Македония”, и от площада към градската градина. Въпреки че все още няма осигурено финансиране, интересът към обектите бе сериозен и за всяка от позициите се явиха по няколко кандидат.

Без избран строител останаха ул. „Захари Стоянов“, ул. „Стефан Стамболов“ и ул. „А. Костенцев“ – втори етап. Въпреки големия брой оферти комисията, провела поръчката, е констатирала, че всички са допуснали пропуски и не отговарят на изискванията на възложителя, заради което са отстранени, а процедурите – прекратени.

Столичното „Интерполис“ ЕООД на Павел Варнаджиев ще ремонтира ул. „Св. Иван Рилски“ с оферта за 1 232 837,50 лв. без ДДС. Останалите 5-има участници в поръчката са отстранени.

Благоевградската фирма „Стилстрой-М“ ООД на Михаил Камбитов и Венцислав Малчев спечели поръчката за ул. „Аргир Манасиев“ срещу 2 197 538,84 лв. без ДДС.

Улица „Иларион Макариополски“ ще се реконструира от обединение „ВиК мрежи Благоевград 2023“ между фирмите „Инмат София“ ЕООД, регистрирана в с. Горни Богров от Йордан Кълвачев, „Луксор инвест груп“ ЕООД с управител Димитър Кралев и адрес в София, и „Енвайро клийн“ ЕООД на Симеон Сотиров, също регистрирана в столицата. Цената е 731 125,87 лв. без ДДС.

Улица „Ив. Вазов“ зад читалището ще се ремонтира от „Георесурс“ ЕООД с адрес в Симитли и собственик Марио Павлов, чиято оферта е за 758 090 лв. без ДДС.

Първия етап на ул. „А. Костенцев“ спечели регистрираната в с. Абланица фирма „А-Строй“ ЕООД на Венцислав Амзов. Офертата му за 1 340 043,30 лв. е предпочетена пред тази на конкурента му „ВДХ“ АД в размер на 1 352 399,28 лв. без ДДС, тъй като и двете са допуснати до финала на процедурата от общо 6-има участници.

Последния, трети етап за ремонт на ул. „А. Костенцев“ с прилежащите участъци се възлага на пловдивската „Титан Строй Д“ ООД с управител Дончо Хаджиев.

Ремонтите на въпросните улици ще стартират, когато се осигури финансиране. Надеждите на кметския екип са това да стане с целево финансиране от държавата след утвърждаване на републиканския бюджет.

ДИМИТРИНА АСЕНОВА в.Струма, снимка:БНР

Добавени коментари

Петър публикува:
18 Април 2023 | 09:47
Мургав крадец!
Селтаци публикува:
17 Април 2023 | 20:33
Илко Илко какво на Поли даваш работа да избие изборите на сино
Илко публикува:
17 Април 2023 | 19:45
Само да ви кажа ако не знаете тая фирма на Поли и сино му симитлишката къде е уш на Павловите
1001 публикува:
17 Април 2023 | 14:09
Абе джанъм то града стана населен само с такива от долината на дългите гащи- гоце делчев, сатовча и селата около тях- КОГА ИНАЧЕ ДПС ЩЕ ИМА ГЛАСОВЕ В ОБЛАСТТА..А И ПРОДАЖНИ БЪЛГАРИ ЖАДНИ ЗА ПОСТОВЕ И ВЛАСТ С. Р. А. М.... ТАКА Е КАТО НЕ ГЛАСУВАМЕ НА ИЗБОРИ ЩЕ СИ НОСИМ ФЕСА...
ulicata pri kinoto koga публикува:
17 Април 2023 | 12:33
koga 4e se opravi ulicata sre6tu pazara pqcata za taksitata pri bila 100 metra polovin godina da ne govorim che firmata e ot sevlievo nema li stroiteli v blagoevgrad sa6tite 4e pravat i djeim bau4er . kafqviq e proval 100 metra polovin godina prah bezredici cari na centyra zaradi ciganskite nomera na kafqviq brejanski kesten. imali kmet toq grad da udari po masata i da vkara red.
Хаджигаев ревнува публикува:
17 Април 2023 | 12:27
Фирмата на братя Павлови „Георесурс“ ЕООД с адрес в Симитли ще ремонтират улица „Ив. Вазов“ зад читалището за 758 090 лв. без ДДС. Същата фирма прави изкопните дейности на новата кооперация на змк къде беше на Илко офиса барчето на тъщата му. Е така се прави даваш и получаваш в замяна бартер без да даваш пари. Камбитов и Стоянов застроиха зелените площи в Благоевград!!
Ревански публикува:
17 Април 2023 | 12:17
Продадохте се измекяри!Другаря Исмет и жена му ще управляват областта! Заслужавате си всичко продажници.Общината се напълни с некадърни и необразовани поданици на нечии интереси.Никой нормален няма да инвестира 2лв.в този пропаднал град на неуки кадри на ЮЗУ
Боби публикува:
17 Април 2023 | 11:43
Илко е най големия боклук !!! На Амзов родата ще гласува за теб ,лайно кафяво !!!
Мони публикува:
17 Април 2023 | 11:41
Кафявия измамник раздава поръчки,но няма да има финансиране. Крадеца си отива в Брежани ,за да отглежда крави. Фирми на ДПС завладяха Благоевград. Позор !!!
илко камбитов публикува:
17 Април 2023 | 11:33
илко къде са благоевградските фирми стана същия като камбитов е за това требе да си ходиш на брежани. на хавальов човека амзов от долината на широките гащи браво илко камбитов.
ПРОВЕРЕТЕ ДАЛАВЕРИТЕ В БЛАГОЕВГРАД публикува:
17 Април 2023 | 11:16
ЗАПОЧВА ДА СТВА ИНТЕРЕСНО ГОВОРИСЕ ПО ГРАДА ЧЕ ТЕЗИ УЛИЦИ ЕДНО ВРЕМЕ СА ПРОЕКТИРАНИ ПО ВРЕМЕТО НА ПАСКАЛЕВ А ДЮЛГЕРСКИ Е БИЛ ШЕФ ВЪВ ВИК А СЕГА ПАК Е ПЛАЩАНО ЗА ПРОЕКТИРАНЕ И НАДЗОР КАТО В СХЕМАТА Е ЖЕНАТА НА ДЮЛГЕРСКИ КАК ПО ДВА ПЪТИ ЩЕ СЕ ПЛАЩА ЗА ЕДНИ И СЪЩИ ПРОЕКТИ НА ЕДНИ И СЪЩИ УЛИЦИ. ПОДВЕДЕН ЛИ Е КМЕТА ИЛИ ЗНАЕ МНОГО ДОБРЕ СХЕМАТА МОЛЯ ЖУРНАЛИСТИТЕ В ГРАДА ДА РАЗРОВАТ ДОБРЕ СХЕМИТЕ НА ДЮЛГЕРСКИ И ЖЕНА МУ

Добавете Вашия коментар

TOP