6 крадени автомобила са открити при акция на МВР тази нощ в Банско

09 Януари 2016 | 12:51
0 коментара
Общество
6 крадени автомобила са открити при акция на МВР тази нощ в Банско

Банскалията А. Мавриков се оказа един от босовете на автомафията в България, снощи в Мавриковата къща и гараж в съседство бяха намерени 6 луксозни автомобила, всеки от който е около 100 000 лева. Конфискувани и прибрани в полицията са Ауди, Мерцедес, БМВ, Фолкваген Туарег и 2 поръчкови джипа, съобщава Struma.com.

Находката изумила полицаите, вътре в гаража били намерени всички необходими машини за разфасоване на колите и нанасяне на поправки по двигателите. Разследването от снощи до момента установи, че Мавриков е работил с бригада от добре обучени автокрадци от Велинград, Пазарджик и Пловдив, те се издирват.

Кражбите били извършвани от цялата страна и складирани в депото на Мавриков, после след поправки били продавани. Откога датира престъпната му дейност се изяснява, но ударът на криминалистите от ОД на МВР-Благоевград е голям. В момента по акцията работят и в София, в Сандански приключи без да са намерени крадени возила.

Припомняме, че миналата вечер изчезна джип БМВ на чужденец, часове по рано изчезна в Банско друг луксозен автомобил. Това насочи полицаите да ровят в Банско. Снощи щурмуваха Мавриковата къща и попаднаха на тайния гараж. Работата по случая продължава, очаква се да излязат още крадени от бандата на Мавриков коли.

Автокрадците превърнат откраднатите луксозни коли в клонинги на вече съществуващи автомобили. Най-новата схема за износ се прави чрез заводска техника, а на година един автоджамбаз печели между 300 и 400 хиляди лева от нея.

Заверата 

Луксозните коли се крадат по поръчка, а след това се преправят така, че да приличат на вече съществуващи законни коли. На вид са абсолютно еднакви, даже с еднакви регистрационни табели.

„Те гледат да го докарат и на вид. Да няма никакви разлики. Пренабива се рамата, сменяват се регистрационните табели, идентични на оригиналните. Документите са идентични с оригиналните”, обясни Пламен Максимов от СДВР пред бТВ.

„Двойникът – не може да му се вземе колкото на истински автомобил. Той се взима на половин цена. Значи – ако колата примерно струва 50 хиляди лева, за 25 хиляди се продава”, посочи Максимов.
 

За да не се разкрие измамата при евентуално нарушение на пътя, фалшифицираните коли се изнасят в държави извън Евросъюза, където се пререгистрират и се карат законно.Най-много двойници на откраднати коли са засечени в Украйна, Русия, Турция и арабския свят.

Добавете Вашия коментар

TOP