6 256 са лицата на територията на Благоевградска област, които са продължително регистрирани безработни

26 Април 2017 | 08:22
0 коментара
Общество

6 256 са лицата на територията на Благоевградска област, които са продължително регистрирани безработни. Това каза за „Фокус“ Станислава Поповска, директор на Дирекция „Регионална служба по заетостта“ – Благоевград.

Тя посочи, че през март са стартирали проектите на социалните партньори, включени в Националния план за действие по заетостта през 2017 година, като това са: проект „Хоризонти-2“, проект „Шанс за работа-2017“, проект „Нова перспектива“, както и проект „КРОС“.

Поповска уточни, че са консултирани за професионално развитие и информирани за възможността им за включване в „Европейската гаранция за младежта“ – 31 младежи до 24 години и 78 младежи от 25- до 29-годишна възраст.

По думите й през март в „Ателие за търсене на работа“ в Бюрата по труда в областта са взели участие 96 младежи до 24 години, както и 138 младежи между 25 и 29 години.

„През март продължи и реализацията на схеми по ОП „Развитие на човешките ресурси“ – „Нова възможност за младежка заетост“, „Обучение и заетост“ и схема „Обучения и заетост за младите хора““, каза още тя.

Добавете Вашия коментар

TOP