59-годишният пастир Здравко Траянов от петричкото село Първомай е късметлията тотомилионер

21 Октомври 2015 | 07:18
0 коментара
Криминално
59-годишният пастир Здравко Траянов от петричкото село Първомай е късметлията тотомилионер

59-годишният пастир на голямо стадо овце Здравко Траянов от петричкото село Първомай е късметлията от Пиринско, който улучи шестица в последния тираж на тото 2 и раздели джакпота от 3 306 733 лева със свой колега – софиянец.

В неделя вечерта племенникът Андон Маринков отишъл веднага в кошарата, където бай Здравко доил овцете, обадили се на чорбаджията Стоян Милев, който е собственикът на голямото стадо овце и с колата на племенника изчезнали в неизвестна посока. Вчера стана ясно, че от понеделник, вуйчо и племенник се намират в София, а Андон Маринков нарочно пуснал слуха, че се качили на автобус и заминали за Италия, където се намирала майка му, т.е. сестрата на щастливия тотомилионер. По-късно вчера се оказа, че племенникът, който има дърводелски цех е блъфирал – майка му се намира в село Първомай, не излиза от къщата си и категорично отказа да се срещне с медиите.

Племенникът решил да скрие вуйчо си, защото преди няколко години бай Здравко със същите числа уцелил отново шестица, но вечерта в селската кръчма негови “приятели” използвали слабостта му към ракийката, напили го и му взели фиша. Тогава парите грабнал друг късметлия от района, а за Здравко Траянов останало разочарованието, че на пияна глава е изтървал късмета си. Понастоящем племенникът е скрил някъде в София вуйчо си, защото се опасява да не го отвлекат мутри да му вземат фиша.

От 35 години “Овчарчето Калитко”, както вече нарицателно наричат в село Първомай 59-годишния късметлия Здравко Траянов играе тото 2, като винаги една от колонките е с едни същи числа. С повторната си печалба той опроверга старата българска поговорка, че “птичката каца на рамото ти само веднъж”. Бай Здравко е родом от планинско село в Беласица планина, което вече е изчезнало от картата на България, но от много години е слязъл в равнината и се глави като овчар в село Първомай и околните села на различни чорбаджии. Преди 4 години Здравко Траянов изгонил жена си, защото я заварил с любовник в Гърция. Иначе и той си е голем любовчия, не е оставал без жени, сега до него също има по-млада от него невеста, коментираха вчера в селото. Тя пък сега рони сълзи, защото до нея вероятно няма да доснигне и левче от печалбата. Очаква се в следващите дни за баща си да се сетят и децата му, които го били зачертнали, след като се развел с майка им.

“В събота около обед тотопункта в селото беше затворен и, защото аз имах и друга работа в Петрич бай Здравко ме помоли да му пусна фиша с 4-те колонки в града. В централния пункт срещу бившия ГУМ внучето на тотаджийката попълни три от колонките, а четвъртата жената я попълни автоматично, защото тя винаги е с едни и същи числа, разказа настоящия чорбаджия на бай Здравко, Стоян Милев. Точно тази колонка се оказа печелившата и за 2,80 лева овчарят ми заработи 1 653 366. Такава заплата никога никъде по света няма да заработи», допълни радостният животновъд, който вчера също се къпеше в медийно внимание.

А бащата на Стоян Милев, дядо Андон веднага замести изчезналия титуляр като овчар на стадото и лаконично коментира случката: "Здравко много обича невестите и ракийката, но иначе е много сериозен и читав в работата си с животните. Познава характера на всяка овца в стадото. Да си овчар требе да си слаб в главата и силен в краката!", философски заключи Андон Милев. 

Вероятно в близките ден или два щастливият тотомилионер ще се яви с фиша в централата на тотото в София, за да бъде узаконена печалбата му. Вероятно ще бъде придружен от племенника си-бодигард Андон Маринков и няма да се изчаква законния 45-дневен срок. E79

Добавете Вашия коментар

TOP